Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJADVENT

Križevci: čajanka u bibliobusu Bake Mraz

Advent u Križevcima
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
04.12.2023.
u 11:42

Tako će u Križevcima biti sve vrijeme trajanja blagdanske čarolije. Na pomno uređenom prostoru koji odiše dobrim vibracijama i gdje je svaki ukras nekako baš na svome mjestu, sve će generacije u više od mjesec dana Adventa u Križevcima imati priliku pronaći nešto za sebe.

Središtem grada odzvanjale su vesele note, kod adventskih kućica skupljali se prolaznici, a ispred klizališta na Strossmayerovu trgu djeca su strpljivo čekala da dođu na led. Na suprotnoj strani ulice, na Nemčićevu trgu, gdje se održavao božićni sajam, prodavali su se domaći proizvodi i rukotvorine. Pokraj zadnjeg izlagača uređen je bio kutak u kojem prvi put stoluje Baka Mraz. Kad nije bila na svome mjestu, gdje su knjige s lijepim pričama za najmlađe, Baka je u svojoj crvenoj opravi hodala trgom i oduševljenoj djeci dijelila bombone. Umjesto kućice, ona ima potpuno novi bibliobus. U prva tri dana Adventa k njoj ste mogli doći i na čajanku.

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Oduševljena lica

Mrak se spustio, hladnoća je stisla. Na uređenoj pozornici na Strossmayerovu trgu učenice solo pjevanja Glazbene škole Alberta Štrige zapjevale su božićne pjesme. Nekoliko trenutaka kasnije sve su oči posjetitelje bile uprte prema klizalištu gdje su zamjenik gradonačelnika te predsjednik organizacijskog odbora adventske manifestacije Danijel Šaško i direktorica Turističke zajednice Olinka Gjigaš okupljenima predstavili dio bogatog adventskog programa koji će potrajati do 8. siječnja, pozvavši sve da uživaju u blagdanskom ugođaju. Uz udaraljkaše iz glazbene škole počelo je odbrojavanje do paljenja lampica uz čiji su se sjaj Križevci 1. prosinca odjenuli u adventsko ruho.

Sedmi je ovo Advent u Križevcima, kaže nam zamjenik gradonačelnika Šaško.

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Pljesak i oduševljena lica posjetitelja, i malih i velikih, bili su jasan znak kako Križevcima to ruho stoji. Odličnu atmosferu koju je izborom glazbe zagrijavao DJ Krnya nastavio je podizati ABBA Real Tribute Band. Uz kuhano vino, tople čajeve i slasne zalogaje večer je nastavljena u dobrom ritmu.

Nakon dječjeg dočeka koji će biti u 11 sati, Križevčane i njihove goste u Novu će godinu uvesti grupa Petica. A vatromet u ponoć bit će poseban, za pamćenje

Tako će u Križevcima biti sve vrijeme trajanja blagdanske čarolije. Na pomno uređenom prostoru koji odiše dobrim vibracijama i gdje je svaki ukras nekako baš na svome mjestu, sve će generacije u više od mjesec dana Adventa u Križevcima imati priliku pronaći nešto za sebe. Na primjer, odrasli koji ne znaju klizati moći će to učiti već od sutra, djeca će moći savladati kako se igra hokej, a k tome, klizalište će raditi svaki dan od 10 do 22 sata.

Četrdeset i pet minuta na ledu stoji dva eura, koliko je i najam klizaljki, ako nemate svoje. I adventske kućice s ugostiteljskom ponudom postavljene između klizališta i pozornice bit će otvorene sve dane pa će to biti prilika da kušate buncek sendvič u domaćem pecivu, mrak kobasice, fritule... Cijene hrane kreću se od 2,5 eura za hot dog do 5,2 za buncek u sendviču, slastice su oko tri eura. Padne li kiša, ne morate se brinuti, prostor je natkriven i grijan i imate gdje sjesti.

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Kočije, Moto mrazovi...

U grad će tijekom adventa doći sveti Nikola i Djed Božićnjak, čija će kočija voziti gradskim ulicama, stižu i Moto mrazovi, a tko poželi, moći će se družiti i s vilenjacima. Bit će tu i Božićni ples, domjenak za građane, humanitarna akcija... Na koncertima vikendom nastupit će Ringišpil – Balašević tribute band, Domenica, Gradski puhački orkestar, Gradski tamburaški orkestar, Pirati, TS Prijatelji, Civilizacija bend. Božićne pjesme pjevat će i HPD Kalnik i Dječji zbor Kristalići. Nakon dječjeg dočeka, koji će biti u 11 sati, Križevčane i njihove goste u Novu će godinu uvesti grupa Petica. A vatromet u ponoć bit će poseban, za pamćenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije