Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: U Ustav odredba po kojoj pretvorbeni kriminal ne ide u zastaru

Jadranka Kosor
Željko Hladika
Autori: AM, mlš
25.09.2009.
u 18:21

HDZ je dogovorio prijedlog ustavnih promjena, koji će sljedećeg tjedna ponuditi koalicijskim partnerima, a ako oni to prihvate već sljedećeg tjedna o tome će raspraviti vlada.

HDZ će predložiti da se u Ustav ugradi odredba o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala, izjavila je nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva HDZ-a šefica stranke Jadranka Kosor.

HDZ je dogovorio prijedlog ustavnih promjena. Osim odredbi vezanih uz olakšavanje pristupa u EU, u preambulu Ustava vratili bi se Slovenci i Bošnjaci, osigurat će se stalnost sudačke funkcije do 70. godine života svakome dostupno, obvezno i besplatno opće obrazovanje.

Iako se to očekivalo, Zakon o medicinskoj oplodnji danas ipak nije izmijenjen. Zastupnici su se razišli nakon duge polemične rasprave bez raspleta, a vladajući blok nije ni pokušao organizirati glasovanje jer je bilo upitno mogu li osigurati kvorum, s obzirom na to da su koalicijski partneri iz HSLS-a i SDSS-a najavili da će poduprijeti izmjene koje je predložio ministar zdravstva Milinović samo ako on pristane na zamrzavanje zametaka. Milinović, pak, nije bio ljutit što se nije glasovalo.

Vlada se, kaže, mora očitovati o amandmanima. Dotad je na snazi “tvrdi” zakon koji je progurao u srpnju. U dvoboju sa SDP-om, pak, Milinović je ispričao da mu je sin Marko rekao kako mrzi SDP jer lažu da njegov otac zabranjuje umjetnu oplodnju, na što mu je on kazao: Nemoj, sine, mrziti SDP, to je velika hrvatska stranka. Otac i sin složili su se da neće glasovati za SDP.

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
18:44 25.09.2009.

Spajanje Bošnjaka sa Slovencima je jedna od niza podvala Slovenaca. Guraju sebe i svoj neopravdani zahtjev za manjinom uz opravdane zahtjeve Bošnjaka. Osim toga na tu liniju guraju se između Hrvata i BiH. Nagovaraju BiH da ustrajava sa problemima oko mora kod Neuma itd itd.

OB
-obrisani-
18:49 25.09.2009.

..zakone imamo..i dalje se na veliko krade, pljacka....i kad ih uhvate , dobiju otkaz u firmama. ukradeno ostaje ukradeno. i to nekaznjeno..!!!!...i sto sad ta babetina najavljuje..jos vise zakona..moze ona to maloj djeci podvaljivati

CR
crnidzafer
18:44 25.09.2009.

Bolje ikad nego nikad,ma ova jaca mi se svidja iz danana u dan.Mislim da je ona jedina koja moze izvuci ovu drzavu iz krize i mislim da ce se ovim promjenama jos bolje stati krimainalu u hrvatskoj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije