Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kavana i hotel Livadić u Samoboru – mjesto po mjeri čovjeka

hotel Livadić
30.11.2018.
u 14:44

Uživajte u omiljenom vikend odredištu Zagrepčana, skrivenoj pitoresknoj oazi u blizini metropole. Livadić je smješten na glavnom gradskom trgu, u zgradi s početka 19. stoljeća, spomeniku kulture I. kategorije

Hodate li šetnicom, Gradna vas žuboreći prati u stopu, a polako se ispred Vas otkrivaju sve vizure Staroga grada.

Dolazite do glavnog gradskog trga i zastajete na trenutak okruženi zgradama iz nekog drugog doba dok se miris kolača, peciva i kave širi starom gradskom jezgrom.

Grad Vas zove da se odmorite i sjednete na kavu. To je grad po mjeri čovjeka.

To je Samobor.

Hommage slavnom autoru hrvatskih budnica

Kremšnite, bermet i fašnik njegovi su zaštitni znakovi – simboli po kojima ga svi znaju.

Ali mjesta i ljudi su ti koji čine grad živim, ona su razlog da mu se ponovno vratite.

Kavana i hotel Livadić takvo je mjesto u Samoboru. Omiljeno vikend odredište Zagrepčana, skrivena pitoreskna oaza pored metropole.Smješten na glavnom gradskom trgu, u zgradi s početka 19. stoljeća kategoriziranoj kao spomeniku I. kategorije, Livadić je i centralno mjesto Samobora. Ime je dobio po poznatom hrvatskom skladatelju Ferdinandu Livadiću, a kroz mnogobrojne glazbene manifestacije koje ugošćuje, Livadić je svojevrstan hommage ovom umjetniku.

Iako se čini kako je Livadić oduvijek dijelom ovoga grada, svoja vrata kavana je otvorila 1989. godine. Pet godina poslije, Livadić je svoju ponudu proširio postavši tako jedan od malobrojnih obiteljskih hotela u Hrvatskoj.

Više od dva desetljeća poslije hotel broji 21 unikatno uređenu sobu koje gostima pružaju atmosferu i šarm obiteljskog okruženja uz sve povlastice obiteljskog smještaja.

Kušajte kulinarske specijalitete samoborskog kraja

Tik do Zagreba, ali i okružen pristupačnim planinarskim vrhovima, Livadić je izvrsno polazišno mjesto za otkrivanje turističkih atrakcija, ali bez gužve koja prati velike gradove.

Ukoliko se gosti nakon cijelog dana planinarenja ili razgledavanja drugih sadržaja odluče za ručak ili večeru – u kompleksu Livadića je od 2011. godine i Samoborska pivnica u kojoj se mogu degustirati lokalni specijaliteti samoborskog kraja.

Bez obzira želite li doći na kavu i kolače nakon šetnje po Samoboru, počastiti se ručkom ili odmoriti u hotelu– Livadić je, baš kao i Samobor, mjesto po mjeri čovjeka.

*Rezervirati sobu ili se informirati o našoj ponudi možete na telefonski broj 01/3365-850 ili nam možete poslati mail na info@hotel-livadic.hr.

Hotel Livadić
Trg kralja Tomislava 1, Samobor

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije