Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori 2011.

Jurčić: Još ne postoji mehanizam koji bi stvarao nove vrijednosti

\'07.11.2011.,  Zagreb - Ljubo Jurcic predstavio je danas u Novinarskom domu svoj program i tim za parlamentarne izbore 2011. Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
24.11.2011.
u 13:35

Svoju odluku da bude nositelj svih lista koalicije obrazložio je činjenicom da su umirovljenici nekad sudjelovali u industrijalizaciji Hrvatske, pa bolje osjećaju i razumiju tragediju njezina urušavanja.

– Imamo domovinu, ali još nismo izgradili državu. Još ne postoji gospodarski mehanizam koji bi stvarao nove vrijednosti, a onaj iz socijalističkog sustava se urušio – rekao je prof. dr. Ljubo Jurčić koji je na predstavljanju kandidata izborne liste koalicije Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez i Hrvatska radnička stranka za VI. izbornu jedinicu u Sisku predstavljen kao izazivač u meču koji će se održati 4. prosinca.

Svoju odluku da bude nositelj svih lista koalicije obrazložio je činjenicom da su umirovljenici nekad sudjelovali u industrijalizaciji Hrvatske, pa bolje osjećaju i razumiju tragediju njezina urušavanja.

– Država može funkcionirati ako je socijalno pravedna i solidarna. Međutim, zbog socijalne nesigurnosti, ekonomske krize, haaških presuda i istraga kojima je obuhvaćen državni vrh, građane su obuzele apatija, nesigurnost i malodušnost – rekao je Jurčić predstavljajući program o spasu hrvatskog gospodarstva u 10 točaka.

S naglašenim izbornim optimizmom, prvi na listi u VI. izbornoj jedinici Milivoj Tičarić spomenuo je da će se koalicija zauzimati za rast mirovina do 50 posto prosječne plaće u Hrvatskoj, s ciljem daljnjeg rasta do 70 posto prosječne plaće.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar priljepak
priljepak
13:08 25.11.2011.

Što reći za Jurčića, Kad ne piskaram sprdačine i pokušavam smisleno razmišljati kao sada počinje mi su ne neki čudan način sviđati. Ne laprda gluposti,, bar ne u mjeri u kojoj to rade ostali. Vidi se da ima IQ kojioji ne odgovara Bandiću. Ono što govori ima dosta smisla pa ako je to njegova vizija nije nerealan. No ima jednu strahovitu manu zbog koje nikad neće staviti točku na i postići nešto više od ovoga do sada. Pokušava uvijek biti exponent svojih teza, a jednostavno nije tip koji može animirati i zainteresirati raju ni riječju ni pojavom.. Svaki njegov nastup be obzira na stručnost, školski je primjer neprobavljivog i dosadnog izlaganja, koje na nikog ne ostavlja ama baš nikakav dojam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije