Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na propovijed

Jovanović Pozaiću poručio da se ugleda na papu Franju

željko jovanović
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
02.11.2013.
u 20:45

Reagirala je i Građanska akcija upozorivši da je Valentin Pozaić počinio kazneno djelo širenja mržnje.

Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, već poznat po homofobnim i ksenofobnim ispadima, predvodeći na Dan svih svetih euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, održao je još jednu propovijed u svom stilu. Nakon što je u siječnju Vladu Zorana Milanovića usporedio s nacistima(!), “koji su na vlast također došli putem demokratskih izbora”, sada je Milanovića i ministre nazvao zločincima.

“Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad dizanje ruku uime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima”, grmio je s oltara.

Na svom Facebook profilu reagirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, poručivši mu da se ugleda na papu Franju. “Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove ‘propovijedi’ siguran sam da nije, jer papa Franjo kaže: ‘Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote... Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i na kraju u vrhunac licemjerja’. Pametnome dosta!”, napisao je Jovanović.

Reagirala je i Građanska akcija upozorivši da je Valentin Pozaić počinio kazneno djelo širenja mržnje.

Komentara 106

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
20:58 02.11.2013.

Ovom izjavom pape Franje baš je ministar dobro opisao sebe, tzv. intelektualac bez talenta koji kao i ova vlada lažno moralizira primjenjujući različita mjerila za članove partije od onih koja vrijede za ostale! Zanima me kakva je to građanska inicijativa koja ima desetak članova i oni u medijima dobivaju toliko prostora, oni grme. Biskup nije rekao išta što je neistinito, on je pravi glas naroda. A oive građanske iniciajtive da se stvarno bore za ljudska prava ustale bi protiv sjevernokorejskog modela vođenja ministarstva i države od strane ove vlade!

Avatar mijan
mijan
21:19 02.11.2013.

Nazalost !! Da nije biskupa Pozaica i HBK o ovako vaznim pitanjima u nasoj Domaji muk, tajac.... .... zasto akademska javnost suti, intelektualci, znanstvenici, studenti ???? Ma zamisli, javio se ministar znanosti da nama Hrvatima pojasni tko su , stoto su i kakvi su nasi biskupi. Ministar ha,ha,ha,... znanosti ha,ha,pljuni.......rakni... prdni.......

CV
crna vrana
21:55 02.11.2013.

Ovo još štofa za tzv. Građansku akciju. Neka me prijave DORH-u za kazneno djelo širenja mržnje. U Hvarskoj su na vlasti ne samo formalnopravni nego i mentalni sljedbenici zločinačke Komunističke partije odnosno Saveza komunista i njihovog diktatora i zločinca JBT. Takve je Deklaracija Vijeća Europe , čija smo članica od 1996. odavno osudila, ali se samo još u Hrvatskoj oni javno adoriraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije