Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Pozaić:

'Umjesto zdravog odgoja, nameću nam ideologiju pranja mozga'

Valentin Pozaić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
01.11.2013.
u 20:15

- Kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije - kazao je pomoćni biskup zagrebački Pozaić.

U homiliji na svetkovinu Svih Svetih na zagrebačkom Mirogoju pomoćni biskup Valentin Pozaić je napao "kulturnu revoluciju" koja se provodi u Hrvatskoj. 

"Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad 'Dizanje ruku' u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Blaženstva rađaju preobrazbu duha i srca, ne prevrat. Iz prevrata, kulturalne revolucije, ishode: obiteljski i društveni lomovi, prezir ljudskog života na njegovu početku i kraju, odbacivanje prvog biblijskog blagoslova  'Rastite i množite se' (Post 1, 28), a umjesto kulture života harači pošast smrti", rekao je Pozaić i iznio podatak da je od prošle godine u Hrvatskoj nestalo 209 razreda ili 5240 učenika pa je upitao okupljene "Jesu li to blaženstva, blagoslov, sreća i budućnost Hrvatske?". 

"Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova – nosivih stupova zdravog društva,  među kojima su brak i obitelj; umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava.
Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija  poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota;  pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo", rekao je Pozaić u homiliji. 

Naglasio je i brak kao zajednicu između "muževa i žena". "Muško i žensko, i njih dvoje bit će jedno tijelo, i darivat će nove živote, stvarati brak i obitelj po Božjem naumu za vlastito osobno dobro, za dobro naroda i čovječanstva, za ljudski grad na zemlji i za Božji grad na nebu", rekao je Pozaić čime se dotaknuo aktualnog pitanja o referendumu sa pitanjem treba li u ustav unijeti definiciju braka kao zajednice muškarca i žene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije