Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERBRODOVI

Ovo su prvi japanski nosači zrakoplova nakon 2. svjetskog rata

Japanski nosač zrakoplova
Foto: Screenshot Gallery Military
1/2
18.12.2018.
u 10:26

U svojim desetogodišnjim smjernicama Tokio planira kupiti 42 borbena zrakoplova F-35B

Zbog drastično promijenjenog sigurnosnog okruženja vlada Japana odlučila je poduzeti sve mjere kako bi zaštitila živote i imovinu svojih građana, poručio je u utorak Yoshihide Suga, glavni tajnik japanske vlade.

Prema novim smjernicama obrane Kina, Sjeverna Koreja, Rusija, SAD i NATO su subjekti s ogromnim vojnim sposobnostima zbog kojih se Japan mora zabrinuti. Zbog toga će prvi put od Drugog svjetskog rata Japanci na more poslati i nosače zrakoplova.

U svojim desetogodišnjim smjernicama Tokio planira kupiti 42 borbena zrakoplova F-35B koji će biti raspoređeni na dva nosača JS Izumo i JS Kartaga, piše CNN.

Radi se o nosačima na kojima su se nalazili helikopter te će se njihove palube morati ojačati kako bi bile spremne za borbene zrakoplove. Osim kupnje zrakoplova F35B povećat će i narudžbu zrakoplova F-35A.

Ukupna potrošnja u prvih pet godina tako iznosi 282,4 milijarde dolara a uključivat će i stvaranje kibernetičke obrane i pomorskih transportnih jedinica.

Pogledajte i video: MiG i F-16 iznad Knina

Komentara 30

AN
angeorafael123
11:29 18.12.2018.

Stvara se Super Sila.Uskoro jača od Kine i Rusije zajedno.Imaju i Cara,muškarca a ne ko mi Plenkovića.

TE
TEUTA
12:10 18.12.2018.

Ako Turska moze kupiti USA avione zasto ne moze Japan. Pa Turska kupuje i rusje rakete

BA
balance
12:00 18.12.2018.

Bravoooo autore! Mogao si napisati da li ide na lož ulje ili na nuklearni reaktor.Istisnina? Dužina i širina?Naoružanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije