Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zazidan u kući

Izvukli ga vatrogasci: 'Mom je ocu pozlilo. Bojali smo se da ne završi tragično...'

Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/12
11.05.2019.
u 21:39

Nakon što su biogradski vatrogasci u vatrogasnoj košari iznijeli Perkovića iz kuće u kojoj je bio četiri i pol dana, odvezen je hitnom pomoći u bolnicu. Novinarima nije ništa rekao.

Zazidali su mi vrata i ne mogu van, a i ne želim jer nemam kamo. Nisu mi smjeli to učiniti, ni meni ni mojoj obitelji koja sad spava u autu. Sud nije smio narediti da se ta vrata zazidaju jer je to bio jedini ulaz u moj dio kuće i nisam mogao a da ga ne otvorim ići na kat – rekao je Željko Perković iz Kumenta pokraj Biograda na Moru. Stotinjak sati kasnije taj 57-godišnjak koji se u četvrtak našao u doslovno bezizlaznoj situaciji odnosno iza, kako je rekao, jedinih, a od četvrtka zazidanih vrata u prizemlju kuće – ipak je izišao. Točnije, po njega su preko balkona došli vatrogasci vatrogasnim ljestvama nakon što mu je, kako nam je rečeno, pozlilo.

Četiri dana, odnosno od četvrtka ujutro, s 57-godišnjim suvlasnikom kuće u Kumentu na periferiji Biograda, na katu, odnosno iza zazidanih vrata, bio je i njegov pas labrador kojega su iznijeli vatrogasci.

– Mom je ocu pozlilo, ima velikih problema s tlakom. Zato smo zvali hitnu i vatrogasce. Bojali smo se da ne završi tragično – rekao nam je Mario, sin 57-godišnjaka, a njegova supruga bila je jako ogorčena na sud i policiju koji su naložili odnosno asistirali tijekom zazidavanja vrata koje su, kako je rekla, morali prije više godina otvoriti zbog neriješenih obiteljskih odnosa i, kako je dodala, nemogućnosti da se dogovore s bratom blizancem i sestrom skrbnicom.

Unatoč pokušajima da dođemo do članova obitelji s kojima su u sporu, to nismo uspjeli. Riječ je o obitelji koja je i prije dramatičnih događaja u Biogradu doživjela tragediju u Vojvodini, odakle su, kako je rečeno, protjerani, a svoju su tamošnju imovinu zamijenili za kuću na periferiji Biograda – u Kumentu. Nakon što su biogradski vatrogasci u vatrogasnoj košari iznijeli Perkovića iz kuće u kojoj je bio četiri i pol dana, odvezen je hitnom pomoći u bolnicu. Novinarima nije ništa rekao.

Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
1/12

Potom su vatrogasci iznijeli i uplašenog psa koji je cijelo vrijeme bio sa svojim gazdom iza zazidanih vrata. Cijeli slučaj naposljetku nije ni izbliza završen, a supruga 57-godišnjaka najavila je da će angažirati odvjetničke timove, i to, kako je rekla, one najpoznatije. Potvrdila je da je o odnosima u obitelji policija bila više puta obavještavana. Zanimljivo, nitko od susjeda nam nije htio komentirati cijelu situaciju niti dati podršku bilo kojoj strani, a kamoli ikoga prozvati.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:21 12.05.2019.

Dalmatinska posla.... ne bi se štel mešati, ali i brat je mojoj ženi ( svojoj sestri) rekao - ni nemaš ništa u ovoj kući..... da je zadrta, zapaprila bi mu kao i ove, ali ne treba... mi imamo.....

DU
Deleted user
21:58 11.05.2019.

A šta se susjedi imaju mješati, samo bi poslije dobili po piksi. Muž tuče ženu, dojaviš policiji, oni interveniraju a ti koji si htio biti heroj poslije od oboje dobiješ jezikove juhe. Gledaj svoja posla da dugo i sretno živiš na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije