Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

HBK dopustio prikupljanje potpisa protiv monetizacije pred crkvama

referendum protiv monetizacije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
13.10.2014.
u 13:15

– Biskupi nemaju ništa protiv navedenog referenduma ako on doprinosi i služi općem dobru u hrvatskom društvu – objašnjava HBK u priopćenju.

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) dopustila je organizacijskom odboru 'Ne damo naše autoceste' da ispred crkvi prikuplja potpise za pokretanje referenduma, priopćio je Tiskovni ured HBK.

– Organizacijski odbor "Ne damo naše autoceste!" zatražio je od Hrvatske biskupske konferencije dopuštenje da se ispred crkvi prikupljaju potpisi za pokretanje referenduma. Biskupi nemaju ništa protiv navedenog referenduma ako on pridonosi i služi općem dobru u hrvatskom društvu. Budući da se ovime ne krše pozitivni državni zakoni i propisi RH i ne narušavaju se kršćanske vrijednosti, daje se mogućnost inicijativi "Ne damo naše autoceste" za prikupljanje potpisa na prostoru ispred crkvi – navode u priopćenju.

>> Hrvatska će dobiti oko 23 milijarde, a mogla bi platiti koncesionaru čak 50 milijardi kuna 

>> Monetizacija autocesta: 'Krenuli smo u to, povratka nema'

Komentara 10

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
13:56 13.10.2014.

katolička crkva uvijek je bila uz hrvatski narod, kroz cijelo vrijeme 50 godina crvenog boljševizma pa sve do današnje slobode! hvala joj na tome!

Avatar Django
Django
14:48 13.10.2014.

Vidim,neki drugovi su "kivni" kad se pokrene pitanje referenduma. Predlažem da partija pokrene protureferendum sa pitanjem "jeste li za to da se provede monetizacija autocesta, to jest da ih se dade u koncesiju na 50 godina". I čim skupe 450.000 potpisa, riješili su problem :-))) Sakupljanje potpisa neka dozvole i na Iblerovom trgu, ispred "kockice", na Brijunima, u vrtu na Pantovčaku (u onoj zgradi preko puta srpske ambasade), u Kumrovcu........Partijo znaj, blizu je kraj!!!!

DU
Deleted user
13:28 13.10.2014.

To je očekivano jer je to u interesu svih građana ove države. Osim toga HBK, time pokazuje da joj je stalo ne samo do boljitka već i do mišljenja građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije