Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Hasanbegović: Kampanja Grabar-Kitarović je u krizi

Zlatko Hasanbegović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/8
17.12.2019.
u 12:17

Ta vrsta političke shizofrenije je dovelo do toga Plenković je istinski vođa ljevice. To je dovelo do prostora za kandidata koji je privukao i tradicionalno HDZ-ovo tijelo.

Predsjednik stranke Blok za Hrvatsku i zastupnik u skupštini grada Zagreba Zlatko Hasanbegović gostovao je u TV studiju Večernjeg lista gdje je komentirao aktualne političke događaje. S njime je razgovarala Iva Puljić-Šego. 

Na pitanje kako komentira večerašnje sučeljavanje i što očekuje od svojeg kandidata Miroslava Škore, Hasanbegović je kazao: - Činjenica da je prvi put je prednost. Ne bih pridavao veliku važnost sučeljavanju. Mislim da se suvisla debata teško može očekivati. Ipak je 11 kandidata. 

Hasanbegović je naveo kako je format sučeljavanja došao iz američkog političkog konteksta. 

- Može donijeti prednost u drugom krugu kad se sučeljavaju dva kandidata. Sjetimo se debate između Milanovića i Plenkovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića...moj je dojam da najveći broj birača imaju već izrađeno stajalište o tome za koga će glasovati. 

 

- Njezina kampanja je u krizi, iz poznatih razloga. Ona je tome pridonijela kao i njezini glasnogovornici poput Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Branka Bačića. 

Na pitanje je li moguće da u drugi krug uđu dva kandidata desne opcije, Hasanbegović je naveo: - Uz ogradu ovi pojmovi lijevi i desni, takozvana ljevica kopni. Došlo je do promjena. Ona vrsta vrijednosti s kojom je izašao Ivo Josipović je nemoguće, kao što vidimo kod Milanovića koji je prilagodio svoju kampanju biračima. Stari antifašistički klišeji ne prolazi. Ta vrsta političke shizofrenije je dovelo do toga Plenković je istinski vođa ljevice. To je dovelo do prostora za kandidata koji je privukao i tradicionalno HDZ-ovo tijelo. 

- Mi se borimo za vlast. Svoje ideologije i interese želimo promovirati putem vlasti. Suradnja s Andrejem Plenkovićem je nemoguća. I obrnuto. - smatra Zlatko Hasanbegović. 

On je istaknuo kako jedan od razloga raskola je i to što se Nezavisni za Hrvatsku nisu se opredijelili za niti jednog predsjedničkog kandidata. 

Komentara 55

Avatar Centrum
Centrum
12:36 17.12.2019.

Haso, gdje ti je Bruna?

OP
opapara
12:55 17.12.2019.

lustracija = ne glasati za hdzsdp

Avatar Mentat
Mentat
13:22 17.12.2019.

Hasanbegoviću, danas si ti meta sendvičara 😁 Oštro su krenuli. ... nevezano uz to... tko je pobogu pisao ovaj tekst?! Zbrda-zdola!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije