Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao zvijezda HDZ-a

Griješi li HDZ što snažnije u kampanji ne angažira Jakova Kitarovića?

Jakov Kitarović
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
11.12.2019.
u 12:59

Jakov uvijek dobije najglasniji pljesak na Kolindinim skupovima

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, doima se prilično usamljeno u kampanji. Iako su joj podršku dali i Davor Ivo Stier i Ivan Penava, a i Milijan Brkić bi navodno trebao logistički odraditi izborni dan u Bosni i Hercegovini, oni se u njezinoj kampanji, zasad, znatnije ne pojavljuju.

U krugu aktualne predsjednice računali su da ti oponenti Andreja Plenkovića privlače desne birače i da će Kolindi Grabar-Kitarović biti od pomoći. Službena kampanja tek je počela, pa tim akterima treba dati šansu.

Najjača karika

Ipak, predsjednica je odlučila upregnuti u kampanju i supruga Jakova Kitarovića koji je iznimno popularan u HDZ-u. Kada se pojavi na njezinim skupovima, Jakov Kitarović dobije najglasniji i najspontaniji pljesak. HDZ-ovci ga bodre s tolikim entuzijazmom da u sjenu padnu i predsjednica RH i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Pri tome je najzanimljivije da Jakov Kitarović uopće ne daje izjave za medije niti se obraća na predsjedničinim predizbornim skupovima. HDZ-ovci su u njemu, očito, prepoznali dobroćudnog profesora koji se brine o obitelji dok Kolinda Grabar-Kitarović obavlja dužnost predsjednice. Iako se Jakov Kitarović čini kao najjača karika predsjedničine kampanje, u njezinu stožeru doznajemo da on u kampanji ipak neće preuzeti aktivniju ulogu.

Dogovor je supružnika Grabar-Kitarović da Jakov i u nastavku kampanje sudjeluje kao i dosad, odnosno da ne istupa u medijima niti na skupovima. To znači da će pratiti suprugu na većim skupovima, kao što je bio uz nju za vikend kada je Kolinda Grabar-Kitarović imala turneju po Dalmaciji.

– Budući da je Jakov Kitarović iz Šibenika, a predsjednica je bila u Šibeniku, on je tamo bio i u ulozi svojevrsnog domaćina. Ostao je uz nju i u Splitu i u Zadru – rekli su nam u predsjedničinu stožeru. I sama Kolinda Grabar-Kitarović na skupu u Splitu rekla je: “Dovela sam vam večeras i Jakova, znam da ga volite i pružate mu potporu.”

Jakov Kitarović
1/14

Da je Jakov zvijezda predsjedničinih skupova, raspoznalo se još u Zagrebu kada je na Velesajmu predstavljala svoj program. Tada je Jakov, iako je ondje bio državni vrh, dobio najsrdačniji pljesak. U Splitu je predsjednica otišla i korak dalje, govorila je o tome kako se mnogi brakovi u diplomaciji raspadnu, posebice kad je žena na mandatu.

– Kada sam išla u Ottawu kao zamjenica veleposlanika, pitala sam Jakova o tome, a on mi je rekao: “Ne brini se za mene. Naći ću ja sebi posla. Jedva čekam da imamo djecu” – ispričala je predsjednica HDZ-ovcima na splitskim Gripama.

I dok se u supruga Jakova može pouzdati, u predsjedničinu stožeru javljaju se i ideje da će dio Plenkovićevih oponenata pokušati preko nje rušiti Plenkovića u HDZ-u. Smatra se da određene struje u HDZ-u priželjkuju da aktualna predsjednica izgubi izbore za Pantovčak kako bi na valu tog neuspjeha rušili Plenkovića u stranci.

Kada je riječ o taktici prema Miroslavu Škori, koji Kolindi Grabar-Kitarović želi “ukrasti” birače HDZ-a, u predsjedničinu stožeru kažu kako će na njegove napade oštro odgovarati. Dio sugovornika smatra kako je Škorinoj ekipi, a oko njega su se okupili nekadašnji podržavatelji i suradnici K. Grabar-Kitarović, cilj rušiti Plenkovića u HDZ-u. U svakom slučaju, predsjednički izbori predstavljaju veliki izazov Plenkoviću jer se politička sudbina Kolinde Grabar-Kitarović usko veže uz njegovu.

Pogledajte i video: Zadar: Kolinda Grabar Kitarović na Narodnom trgu održala predizborni skup

Komentara 46

Avatar salko1951
salko1951
13:28 11.12.2019.

Trebali su ga poslati u" Život na vagi".

Avatar Syssko
Syssko
13:05 11.12.2019.

Ovo NIJE Tuđmanova Hrvatska, to je Hrvatska koju je nakon njegova smrti preuzela CRVENA ARMIJA, mrzitelji sveg Hrvatskog, isti oni koje Škoro želi maknut sa SUVERENISTIMA sa vlasti a Tuđman je bio jedini suverenist u HDZ-u a Plenkovića LJEVIČARA su poslale strane sile moći da uništi HDZ jer ljevica-LEFTARDIJA danas u svijetu ima jaki SOROŠEVSKI lobij ali NO PASARA! Prvi put nakon TUĐMANA Hrvati imaju izbor na traguTuđmanizma samo sa još puno školovanijim kandidatom, sada će se pokazat u HDZ-u ko ima kičmu i preči kod Škore a beskičmenjaci ionako nikome ne trebaju. Jasno je svakome da je HDZ/SDP partija na izdisaju, ovakva bolesna, veleizdajnička, ANTIHrvatska politika i pljačka ne mogu dovjeka trajat a i birači su im gerijatrija koju će priroda odnjet! ŠKORO-SAD IL' NIKAD! On je u Liskinskom poručio svim medijima i protukandidatima-BILO GDJE-BILO KADA-zovite me, na tv-u, u dvorani, na stadionu,na ulici, nebitno-JEDINI UVJET da budu i svi kandidati! NE Škoro nije dezerter, dezerter se ne vrača u RH 1992 sa MALIM DJETETOM. Škoro je izašao iz HDZ-a u kojem je bo kao domoljub ali kada je vidio da se tamo vrši VELEIZDAJA i nakon 6 sati na operacijskom stolu čovjeku se perspektiva promijeni! On je situiran, ima svoju publiku i ništa mu ovo ne treba no goni ga LJUBAV prema domovini, ista ona ljubav koju je opjevao u bezbroj svojih pjesama!

CO
ConteIvanoBajamonti
13:52 11.12.2019.

Ne budi ovca, PO-TRO-ŠE-NA je za Pupovca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije