Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Gradonačelnik tražio vijećnika da mu plaća 2000 kuna mjesečno?

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
01.10.2019.
u 19:01

Puljašić je potpuno odbacio navode kao hrpu izmišljotina i neistina, Borevac je rekao da nije dužan široj javnosti pojašnjavati što radi sa svojom naknadom, dok je Krizmanić rekao da nema pojma

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege i predsjednik tamošnjeg Gradskog odbora HDZ-a, tražio je od zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Dragana Borevca da mu, od naknade u iznosu od 3.600 koju prima za obavljanje te funkcije, mjesečno daje 2.000 kuna, na što je on pristao, objavio je Telegram. To su za taj portal potvrdili Ivan Albreht, član Gradskog odbora HDZ-a Požege, još jedan član Gradskog odbora, koji je želio ostati neimenovan, te visokopozicionirani član HDZ-a.

Borevca je ljetos navodno kontaktirao Igor Krizmanić, koji je izbačen iz HDZ-a u ožujku ove godine, nakon što ga je vlastita kći optužila za teško obiteljsko nasilje, a istodobno je napustio i dužnost zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege, na koju je stigao Borevac. Krizmanić je tražio da 2000 kuna, koliko je do tada davao gradonačelniku Puljašiću, sada da njemu. Borevac je to učinio, no nakon 15-ak minuta nazvao ga je Krizmanić i upitao zašto mu nije dao puni iznos od 3.600 kuna, piše Telegram. Borevac se tada uznemirio i cijeli slučaj ispričao Albrehtu, članu Gradskog odbora HDZ-a te još trojici članova istog stranačkog tijela.

Puljašić je potpuno odbacio navode kao hrpu izmišljotina i neistina, Borevac je rekao da nije dužan široj javnosti pojašnjavati što radi sa svojom naknadom, dok je Krizmanić rekao da nema pojma.

“Nemam pojma o tome, vjerujte mi. Ja sam mislio da me zovete zbog one stare teme iz ožujka [optužbi za nasilje u obitelji], a ovo za što me pitate prva mi je informacija. Ne želim to komentirati jer nema, pojma ni o čemu. Mislio sam da me zovete zbog onoga što su me u ožujku razvlačili na pravdi Boga” rekao je Krizmanić u telefonskom razgovoru s Telegramom. 

Navodno se požeški HDZ podijelio na dvije strane - dio koji podržava Puljašića i dio koji se želi odvojiti od njega. 

Komentara 1

HL
Hlad
08:10 02.10.2019.

E pa da je ova država pravna država, onda bi se i provjerilo dal Gradonačelnik stvarno dobiva novce od vijećnika. Ako dobiva, to sigurno nije na ljepe oči i nema nikakvoga smisla. Ali poznavajući te korupcijske lopove, sve će toto oni ljepo pomesti ispod stola, a narod se neće ni pomaknuti nego odseliti u inozemstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije