Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika pomoć roditeljima

Grad Vukovar za svoje osnovce osigurao besplatne bilježnice i preobuku za školu

Grad Vukovar osigurao besplatne bilježnice i preobuku za školu
Foto: Branimir Bradarić
1/4
25.08.2020.
u 14:02

Na bilježnicama su oslikani motivi grada, a to se radi s ciljem da djeca razviju lokal patriotizam i ljubav prema svome gradu

Vukovarske gradske vlasti i ove godine odlučile su učenicima osnovnih škola na području Grada osigurati besplatne bilježnice i preobuću za školu.

- Velika je to pomoć roditeljima školske djece kojima se na ovaj način znatno olakšava početak školske godine. Grad osigurava bilježnice i preobuću, a poznato je kako RH već nekoliko godina na sebe preuzela obvezu da osigurava udžbenike, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavio koliko Grad Vukovar iz svojih sredstava ulaže u škole i vrtiće.

Kako je najavio Penava bilježnice će biti na klupama prvi dan škole i one će dočekati učenike u školama. Na bilježnicama su oslikani motivi grada, a to se radi s ciljem da djeca razviju lokal patriotizam i ljubav prema svome gradu. Sukladno popisu učenika koji su dostavile škole iz proračuna Grada Vukovara za 2020. godinu, osigurano je 200.000 kuna za tiskanje 20.823 komada bilježnica (12 vrsta bilježnica). Iz gradskoga proračuna osigurana su sredstva i za nabavku preobuke za djecu osnovnih škola.

- Ukupno je osigurano 1804 para preobuke, a preobuća je osigurana preko tvrtke Borovo. Učenici će preobuku dobiti tijekom rujna i listopada jer je potrebno odabrati veličinu (broj) preobuke za svakog učenika. I ove godine vodilo se računa i o samoj preobući pa je tako za učenike od 1. do 4. razreda osigurano 892 para cvički koje se ne vezuju. Za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 912 pari tenisica, rekao je Penava napominjući kako je preobuka naručena iz vukovarske tvrtke Borovo.

Grad je u proračunu osigurao i sredstva u iznosu 800.000 kuna za financiranje mjesečnih gradskih autobusnih karata za prijevoz redovitih učenika srednjih škola, koji imaju prebivalište na području grada Vukovara, te za sufinanciranje međumjesnog prijevoza učenika srednjih škola u iznosu 80.000 kuna.

U školskoj godini 2020./2021. Za program produženog boravka planirano je 800.000 kuna. Tako će od ove godine produženi boravak biti osiguran u svim osnovnim školama u Vukovaru.

Prema riječima Penave u vukovarskim vrtićima ove godine bilježi se povećan broj upisane djece, ali i nešto manji broj djece u osnovnim školama. 

Komentara 1

TA
Talleyard
16:37 25.08.2020.

Nije to osigurao grad Vukovar već Republika Hrvatska, jer na žalost grad Vukovar je od grada heroja postao grad teret, jer tamo se ništa ne isplati raditi, svi bi samo na državnu sisu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije