Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmor

Gdje otputovati za uskršnje praznike? Evo nekoliko ideja

legoland (1)
Foto: Legoland
1/2
11.03.2016.
u 16:15

Ako još niste, iskoristite uskršnje praznike za "otkrivanje prekrasnog Berlina". U razdoblju od 18. do 28. ožujka u tom gradu održava se FESTTAGE festival već 20. godinu zaredom

Ako ste se zapitali gdje biste mogli provesti ovogodišnji Uskrs, kao iz topa bismo ispalili: na Uskršnjim otocima.

Iako je spomenuta destinacija svakako vrijedna otkrivanja, ovaj put ćemo se zadržati na bližim destinacijama na koje možete stići brzo i ono što je još važnije, povoljno.

Terme

Gotovo da i nema termi koje za Uskrs ne nude neke povoljne pakete. Možete izabrati neke u Hrvatskoj, poput onih u Sv. Martinu, Tuhelju, Jezerčici ili Termi Olimia, Ptuj, Čatež u Sloveniji. Ako ste željni ipak otići nešto dalje, Budimpešta može biti odličan izbor. Najmoderniji spa od svih koje Budimpešta ima za ponuditi. Danubius Health Spa Margitsziget toplice nalaze se na zelenom otoku nasred Dunava nazivom Margaret otok. Do navedenih lokacija najbolje je doći osobnim automobilom, a prije puta svakako provjerite neke od portala za grupnju kupnju, m oguće ćete tamo pronaći još povoljnije pakete za vaš spa uskršnji odmor.

Plitvice i Rastoke

Uskrs ove godine slavimo 27. ožujka, odnosno šest dana nakon službenog dolska proljeća. Proljetne dane idealno je iskoristiti u prirodi pa ako niste za odmor u nekim termama i spa centrima, možete se uputiti na Plitvice i svakako nemojte zaobići prekrasne Rastoke koje će vas s mnoštvom vodopada i šarmom ostaviti bez daha.

Amsterdam

Ožujak je odličan izbor za otputovati u Amsterdam, a ako putujete prije Uskrsa možete avionsku kartu i vikend boravak platiti oko dvije tisuće kuna. Ako se u Amsterdamu nađete, primjerice, od 30. ožujka možete iskoristiti činjenicu da tada počinje amsterdamska manifestacija Tjedan restorana i uživati u raznim specijalitetima renomiranih restorana po jeftinijim cijenama.

Proljeće je idealno vrijeme da poletite prema Amsterdamu i uživate u onome po čemu je ovaj grad posebno poznat, tulipanima. Za samo 8.50 eura možete kupiti 50 tulipana po vlastitom izboru.

Berlin

Ako još niste, iskoristite uskršnje praznike za "otkrivanje prekrasnog Berlina". U razdoblju od 18. do 28. ožujka u tom gradu održava se FESTTAGE festival već 20. godinu zaredom. Ako ste orkestalne glazbe i želite vidjeti svjetski poznate operne zvijezde na jednom mjestu, ovo je pravi izbor za vas. Berlin uz to nudi jako mnogo sadržaja za svakog domaćeg i stranog turista, a ako putujete s djecom ili se i sami osjećate poput djeteta nikako nemojte propustiti posjetiti, uz mnoge brojne ostale atrakcije grada, i Legoland.

Budimpešta

Ako imate mogućnosti i do Budimpešte otići tjedan dana prije Uskrsa, možete nazočiti Mađarskom danu makarona, slastice koja posebice posljednje vrijeme oduševljava mnoge sladokusce. Kolačići u duginim bojama koji mame i raznim okusima, svake godine privlače mnogo sladokusaca, a posebice obitelji s djecom za koju se pripremaju posebni zanimljivi programi. Osim što ih možete kušati, pomirisati i uživati u ovim "malim sendvičima", možete ih i sami naučiti pripremati poput pravih profesionalaca.

Uskršnje ukrase, ali i sve ostalo vezano za Uskrs, možete pronaći na Uskršnjem/proljetnom marketu koji se nalazi u Vörösmarty tér, a možete tamo i uživati i u tradicionalnim mađarskim specijalitetima. Ovaj sajam traje od 25. ožujka do 24. travnja 2016.

>>Sve što su mi rekli o ovom gradu bilo je pogrešno

>>Nakon više od mjesec dana vožnje Večernjakov bloger biciklom po snijegu i ledu osvojio Nordkapp!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije