Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Gandalfa su pronašli zavezanog u podrumu napuštene kuće, na vratu je imao veliku ranu

Foto: Privatni album
1/9
26.06.2020.
u 21:38

Umjesto općine koju na to obvezuje Zakon o zaštiti životinja, Gandalfa je spasila udruga Šapa u srcu, iako ju je inspekcija već prijavila zbog pomaganja životinjama

Gandalf je imao sreću, u podrumu napuštene kuće u kojem je ostavljen bez hrane i vode pronašli su ga volonteri udruge Šapa u srcu. Kabel kojim je bio vezan već mu se urezao u vrat.

Koliko dugo je proveo u mraku, sam i prestrašen, teško je reći. Veterinari su procijenili da je pothranjen, a iako je očito da nije dobro živio, od ljudske ruke ne bježi. Pomalo je plah, što mu nitko ne može zamjeriti, ali inače drag i umiljat, kažu volonteri. Ima oko godinu dana, a nakon antibiotske terapije čeka ga i šivanje rana.

Iako prostora za smještaj životinja nemaju, a čeka ih i sudski proces jer ih je veterinarska inspekcija prijavila zbog toga što pomažu životinjama, a nemaju registrirano sklonište, Udruga i ovaj put nije mogla zatvoriti oči na patnju životinje.

Foto: Privatni album

– Nismo ga mogli ostaviti, unatoč svim problemima koje imamo - zabrani rada dok ne budemo sklonište, tužbi susjeda, sadašnjim veterinarskim troškovima i troškovima brige za 70 pasa koji čekaju svoj dom. Oni svaki dan moraju jesti – kaže Anica Pribanić, predsjednica Udruge. Prvu noć ostao je u istom podrumu, no kad su došli po njega i odveli ga veterinaru, na isto mjesto više ga nisu mogli vratiti. Iako nije čipiran i za njega bi se trebala pobrinuti općina Josipdol na čijem je području pronađen, barem tako nalaže Zakon o zaštiti životinja, svu brigu o napuštenom psu opet su preuzeli volonteri. Kažu, ne sjećaju se da se općina pobrinula za bilo kojeg napuštenog ili ranjenog psa.

Hoće li ih inspekcija ponovno posjetiti, a Općinu i ovaj put zaobići, u ovom trenutku ne razmišljaju. Udrugu su i osnovali kako bi pomogli životinjama i spasili ih od nasilja. Opstaju zahvaljujući dobrim ljudima, donatorima bez čije pomoći ne bi uspjeli u svojoj misiji. Ako im možete pomoći, račun Udruge je HR6724020061100675185. Što rade možete pratiti i na Facebook stranici, a na mail  sapausrcu@gmail.com možete im i pisati.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:20 26.06.2020.

Lijep pas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije