Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Don Vlahović nas je zaustavio pretvarajući se da je policajac i prijetio da će nas prebiti'

Mladići Luka Ojurović (24) i Šime Miletić (21) imali su neugodan susret sa lokalnim župnikom koji je potvrdila i policija
16. siječnja 2018. u 15:36 31 komentara 10132 prikaza
policijska palica
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Mladići Luka Ojurović (24) i Šime Miletić (21) tvrde kako ih je župnik iz Perušića kod Benkovca i kapelan Policijske uprave zadarske don Tomislav Vlahović zaustavio u automobilu i legitimirao lažno se predstavljajući kao policajac Šibensko-kninske policijske uprave, piše Zadarski.hr.

Incident u Tenji Mladić se fotografirao s kokardom na čelu, na slici i osječki policajac

– Pružio je policijsku palicu kroz prozor svog automobila i tražio od nas da se zaustavimo. Kad smo stali, nije izlazio iz svoje Mazde 6, bijelo-sive boje, registarskih oznaka ZD 248 IL. Stajao je nekoliko minuta u autu, pa smo ja i Šime, koji je vozio, izašli iz naše Opel corse i krenuli prema njemu – ispričao je Luka Ojurović.

Incident se dogodio 5. studenoga navečer. Mladići tvrde kako su iz Benkovca krenuli prema Lepurima kada su primijetili da ih prati Mazda bijele boje.

– No Mazda je krenula za nama, naglo je ubrzala i nakon nekoliko stotina metara, prestigla nas. Kad nas je sustigla kroz prozor je izašla policijska palica. Obična, ne ona reflektirajuća. Mahanjem nam je pokazano da se zaustavimo. I mi smo stali, ovdje, s desne strane ceste – kaže Šime.

Tada su shvatili da se u automobilu nalazi lokalni župnik.

– "Zašto ste izašli iz auta" pitao nas je. U tom trenutku Luka ga je prepoznao. Shvatio je da je to don Tomislav kojeg svaku nedjelju vidi na misi. Ja ga prije toga nisam nikada vidio, jer ja živim u Biloj Vlaki. "Don Tomislave, jeste li to vi?" upitao ga je Luka. "Reci kolegi neka uđe u auto! Nek' se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju" na to je odgovorio don Tomislav. Mi smo se vratili u naš automobil, a on je došao za nama. Prišao je autu i od mene tražio prometnu i osobnu kartu – dodaje Šime.

Kada su mu rekli da ga poznaju, on se, pričaju mladići, odvezao svojim automobilom. No, slučaj su prijavili policiji.

Nakon više od mjesec dana dobili su odgovor.

– Izvršenim provjerama potvrđeni su Vaši navodi, odnosno utvrđene su nepravilnosti u postupanju policijskog službenika-kapelana, no utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama. Koristimo ovu priliku uputiti Vam ispriku zbog predmetnog događaja te Vam priopćavamo kako je policijski službenik-kapelan upozoren na utvrđene nepravilnosti u postupanju te da je s njegovim postupanjem upoznat njegov nadređeni rukovoditelj radi eventualnog poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njegove nadležnosti – piše u odgovoru koji su mladići dobili od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a.

Lukin očuh Jašo Lepur pita se pak zbog čega se slučaj zataškava, dok prozvani svećenik nije htio o tome razgovarati.

policija međimurje Policija traži vozača koji je pregazio pješaka i pobjegao Prometna policija Iznenadila se Zatekla provalnika u kući, uhvatio ga susjed, ali policija je imala jedan problem policijski auto Stradao u šetnji Treće propucavanje u par dana u Zagrebu: došao kući i shvatio da krvari
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Deleted user:

    Satiru podvaljujete pod ozbiljne vijesti? Uskoro ćete po novom zakonu snositi konzekvence za to.

  • RuzaSapina56@gmail.com:

    Znala sam da ce sada nakon Braniteljski udovica doci i svećenici na red.... prebrza vožnja odnosi živote makar mi je čudan potez svecenika

  • BANZO:

    Eee hehe da je to bio brko milicioner uzeo bi on i cipele,cigare,rakiju iza sica a onda i sto maraka za pečencu.