Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kupujem hrvatsko

Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće

Vrtovi hrvatske nude samo domaće voće i povrće
25. rujna 2019. u 11:00 8217 prikaza
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/3

Voće i povrće sadrže vrijedne nutrijente poput vitamina, minerala i antioksidana, a njihova svakodnevna konzumacija u preporučenim dozama može smanjiti rizik kroničnih bolesti. Uz to, njihova konzumacija djeluje preventivno na mnoge bolesti i pomaže našem tijelu u borbi protiv umora, stresa i lošeg imuniteta. Dapače, mnogi nutricionisti preporučuju da kod planiranja obroka napunimo barem pola tanjura s voćem ili povrćem, ovisno o obroku.

Kupujmo hrvatsko! Izlagači pokazuju najbolje iz svog kraja: Evo što se sve nudi

Uz zdravstvene beneficije, konzumacija voća i povrća nam može pomoći u borbi s kilogramima na siguran način. Umjesto gladovanja i jednolične prehrane, voće i povrće pruža tijelu potrebne nutrijente dok s druge strane sadrži malo kalorija, pogotovo u usporedbi s nezdravim grickalicama. Voće i povrće nam može poslužiti i kao odličan nadomjestak za neke nezdrave namirnice, a sve više poznatih sportaža prelazi i na potpuno vegetarijansku prehranu.

Kako bi bili sigurni da jedemo najbolje namirnice, bitno je da ih jedemo svježe te iz provjerenih, kontroliranih izvora. Svježe voće i povrće zadržava više vitamina, minerala, antioksidansa i drugih hranjivih sastojaka, nego ono koje stoji nekoliko dana nakon što ga uberemo.

Akcija Kupujmo hrvatsko ČUVARI DOMAĆE PROIZVODNJE 'Kupujmo hrvatsko' s 260 izlagača na glavnom zagrebačkom trgu

Udio hrvatskih dobavljača u ukupnom prehrambenom asortimanu iznosi čak 77 posto što pokazuje koliko je SPAR posvećen hrvatskoj kvaliteti, domaćoj proizvodnji i razvoju gospodarstva. Kampanja “Da, domaće je” okuplja 400 malih, srednjih i velikih domaćih dobavljača, dok za robnu marku “Vrtovi hrvatske” proizvodi 30-ak domaćih dobavljača i OPG-ova. Njihovi proizvodi u najkraćem roku, unutar 24 sata od berbe, dolaze na police SPAR-a, kako bi kupci svakodnevno jeli svježe, domaće, sezonske proizvode. Tijekom godine u ponudi je oko 40 proizvoda pakiranog sezonskog voća i povrća kojeg ćete lako prepoznati po oznakama “Vrtovi hrvatske” i “100% domaće”. Za početak jeseni naši su nam dobavljači iz Međimurja pipremili razne vrste krumpira za kuhanje, prženje i pečenje, dok će se Slavonci pobrinuti da i dalje uživamo u svježoj salati kristal. Iz Slavonije te Garešnice dolaze nam i šampinjoni te cherry, koktel i papeletto rajčice, a mirisni luk srebrenac i češnjak iz bjelovarsko-bilogorske županije.

NOVI TRENDOVI U PREHRANI Što je to keto prehrana i koliko je sigurna?

SPAR od samih početaka poslovanja u Hrvatskoj promovira i potiče domaću proizvodnju te robnom markom “Vrtovi hrvatske” želi povećati prepoznatljivost domaćih proizvoda. Tijekom cijele godine “Vrtovi hrvatske” na police SPAR-a diljem zemlje donose isključivo svježe i domaće voće i povrće kako bi kupci bili sigurni da jedu zdrave i kvalitetne proizvode s hrvatskih polja.

Sadržaj je nastao u suradnji sa SPAR-om

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme