Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, iz stranke brzo stiglo objašnjenje

Foto: HDZ Šibensko-kninske županije
1/2
26.03.2021.
u 10:27

– Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe – kazao je šef lokalnog ogranka Josip Begonja

Roditelje djece koja pohađaju vrtić Drniš naljutio je dar koji su njihova djeca dobila. Djeca su, naime, dobila uskrsne pogače s naljepnicom loga županijskog ogranka HDZ-a i bez deklaracije. 

– Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav, apsolutno nikakav podatak osim "famoznog" loga. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije. Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak – kazao je revoltirani roditelj za 24sata. 

Šef drniškog ogranka HDZ-a Josip Begonja istaknuo je kako se oni odlučno ograđuju od uskrsnih pogača na kojima je logo te navodi kako to nije donacija gradskog ogranka HDZ-a koji vodi.. 

– Te male uskrsne pogače nešto je što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ-a. Dobio sam slike toga, ali koliko sam vidio, iskrižana je naljepnica s logom – rekao je Begonja. 

Kazao je kako se čuo s ravnateljicom kako bi se osobno uvjerio da donacija nije napravljena unutar vrtića zbog epidemiološke situacije, ali i zato što takvim materijalima s logom nije mjesto u takvim ustanovama. 

– Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe – zaključio je Begonja za 24sata. 

U povodu Uskrsa

HDZ Šibensko-Kninske županije izvijestio je na Facebooku kako su oni dijelili pogače s logom HDZ-a. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"U povodu Dana narcisa i nadolazećeg Uskrsa u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a i Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Šibensko-kninske županije danas su djeci dječjih vrtića u Drnišu, Vodicama i Skradinu donirane edukativne slikovnice i uskrsne pogačice.

Najmlađe je darivao je Paško Rakić uime ŽO HDZ-a te Anita Aužina iz Zajednice žena "Katarina Zrinski". 

– Djeci smo donirali edukativne slikovnice i od njih tražimo partnerstvo u buđenju svijesti njihovih roditelja, osobito majki, kako bi krenule u preventivne kontrole zdravlja – rekao nam je Paško Rakić

Spomenimo kako Zajednica žena HDZ-a svake godine sudjeluje u humanitarnoj prodaji narcisa, a prikupljena sredstva namijenjena su Ligi protiv raka za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Ove godine zbog epidemioloških mjera humanitarna prodaja narcisa nije organizirana. Dan narcisa obilježava se svake godine prve subote proljeća”, stoji u objavi.


 

Komentara 4

DU
Deleted user
11:02 26.03.2021.

Koliko znamo, HDZ je demokratska stranka. Ovo da djeca dobiju poklone bez deklaracije, da se ne zna od kuda je i što je unutra, a logo kao da je neki socijalizam, to je van pameti. Vrhu HDZ-a se takve stvari sigurno ne sviđaju, a ne bi ni nekoj drugoj stranci. Bože, kao da smo u Africi, a ne u EU.

DU
Deleted user
11:23 26.03.2021.

Ovoga nije bilo zadnjih 20 godina Jugoslavije! Sramota bez presedana!

DU
Deleted user
11:19 26.03.2021.

Možda je to stiglo iz Bosne i Hercegovine ili je Mamić poslao iz Međugorja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije