Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA ČAROLIJA

CNN se raspisao o hrvatskom božićnom čudu: 'Hrvat pretvara svoje imanje u spektakularni festival'

Grabovnica: Salajland zabljesnuo u blagdanskom ruhu
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/21
21.12.2023.
u 09:00

"Već više od 20 godina Zlatko Salaj svoj obiteljski dom pretvara u očaravajući božićni tematski park. Ove godine tvrdi da je upotrijebio 5 milijuna svjetala kako bi privukao procijenjenih 100.000 posjetitelja", piše CNN o Salajlandu.

SalajLand, nadaleko poznata bozićna priča obitelji Salaj iz Grabovnice, privukla je pažnju jednog od najutjecajnijih svjetskih medija, CNN-a. Naime, na imanju obitelji Salaj, veličine 10 hektara, svake se godine pale tisuće raznobojnih lampica, čime se stvara prava božićna bajka.

Grabovnica: Salajland zabljesnuo u blagdanskom ruhu
1/21

– Hrvat pretvara svoje imanje u spektakularni festival koristeći 5 milijuna svjetala. Već više od 20 godina Zlatko Salaj svoj obiteljski dom pretvara u očaravajući božićni tematski park. Ove godine tvrdi da je upotrijebio 5 milijuna svjetala kako bi privukao procijenjenih 100.000 posjetitelja – piše CNN o obitelji Salaj.

U CNN-ovu videoprilogu o SalajLandu Zlatko Salaj, vlasnik imanja, objasnio je kako je došao na ovu ideju. Kazao je da je s poslom krenuo 2001. godine, kada se vratio iz Jordana. Na početku je na imanju bilo 70.000 lampica, a sada ih je, kako tvrdi Salaj, nevjerojatnih 5 milijuna.

– Predložio sam svojoj pokojnoj supruzi da kupim 70.000 žaruljica i da okitim jedan dio imanja. Ona je to vrlo rado prihvatila jer je znala da nisam imao nikakav borić kad sam bio dijete. I tako je to krenulo... Zatim je nastao veliki interes, ljudi su se bojali doći u dvorište , gledali su s ceste . Onda sam dolazio do njih i zvao ih pa su me pitali hoće li iduće godine biti još više lampica. Rekao sam im: "Ako vam se sviđa, bit će." Onda sam napravio 100.000 lampica i tako se svaku godinu povećavalo – kazao je Zlatko Salaj.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Božićna čarolija svjetla by Salaj, poznata upravo kao "Salajland", ove godine otvorila je svoja vrata 1. prosinca 2023. i trajat će do 8. siječnja 2024. Imanje se može posjetiti svakog dana od 14 do 21 sat, uključujući i vikende i blagdane.

Jeste li već posjetili imanje obitelji Salaj?

Posjetitelje očekuje svakodnevni vatromet nakon sumraka, a na imanju se nalazi i restoran koji nudi tradicionalnu gastronomsku ponudu. Ulaznice za odrasle iznose šest eura, dok je ulaz za djecu do sedam godina uz pratnju odrasle osobe besplatan. Ljubimcima je dozvoljen ulaz na imanje, uz uvjet da budu na povodcu tijekom posjeta.

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'To je za svaku osudu'

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:41 21.12.2023.

Ovo je samo dokaz koliko smo daleko od Božića, a ne koliko nam je blizu. Božić se rodio u skromnoj štalici, bez rasvjete, bez ukrasa, bez glamura, bez Orašara, bez zbunjujućih lampica .. Vratimo se Božiću, ostavimo poganske običaje!

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
10:19 21.12.2023.

Dobro je to iskomercijalizirao. Posisati Božić do zadnjeg centa!

PV
prcko.vita
09:48 21.12.2023.

Ako može samo informacija jel i njemu na računu piše koliko bi mu bio račun da nema mjera od AP, koje vrijede do 31.3.2024. uz mogućnost produžetka na još jednu godinu ako budemo dobri i glasamo pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije