Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progoni zbog vjere

Britanija naručila studiju progona kršćana: Prošle je godine mjesečno ubijano 250 kršćana

Kršćani, Baghdad
Foto: Reuters
26.12.2018.
u 08:36

"Često  je progon kršćana rani znak uzbune za progon i svih drugih manjina", rekao je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt u izjavi.

Ujedinjena Kraljevina je naručila neovisnu studiju progona kršćana kako bi utvrdila konkretne korake pomoći sljedbenicima religije koja je žrtva dramatičnog rasta nasilja u svijetu.

Oko 215 milijuna kršćana u svijetu prošle je godine bilo suočeno s progonom zbog svoje vjere, kako se procjenjuje, a žene i djeca kršćani bili su posebno ranjivi i često izloženi seksualnom zlostavljanju zbog svoje vjere.

Prošle je godine zbog vjere svakog mjeseca u prosjeku ubijano 250 kršćana.

Pogledajte i galeriju Diljem Hrvatske vjernici na polnoćkama proslavili Isusovo rođenje

Kršćani, Baghdad
1/37

"Često  je progon kršćana rani znak uzbune za progon i svih drugih manjina", rekao je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt u izjavi.

"Danas sam zatražio od biskupa od Trura da razmotri kako britanska vlada može bolje odgovoriti na problem progonjenih kršćana po svijetu. Možemo i moramo više", rekao je Hunt.

Pregled će mapirati progon kršćana u ključnim zemljama Bliskog istoka, Afrike i Azije, analizirati britansku potporu i preporučiti sveobuhvatan odgovor u politikama, rekla je britanska vlada. 

Pogledajte i video Misno slavlje na Božić u prepunoj katedrali sv. Jakova

Komentara 35

Avatar Viktor999
Viktor999
09:44 26.12.2018.

Bilo je i vrijeme da neko temeljito istraži položaj kršćana i drugih vjera diljem afroazijskih vukojebina gdje dominira tzv. ˝vjera mira ˝; samo neka objektivno obave posao i argumentirano pokažu što čeka Evropu u skoroj budućnosti ukoliko nastavi sa dovlačenjem muslića u svoju kuću

CR
CroAx
13:43 26.12.2018.

Zašto ne napišete u kojim zemljama se progone kršćani, i koja je većinska religija u tim zemljama? Ili moramo biti politički korektni, pa prešutjeti i to? Zamislite da se u nekoj kršćanskoj zemlji ubije 250 muslimana mjesečno? Pa ne bi se skidali sa naslovnih stranica i udarnih vijesti! Pa kršćane ubijaju u sred Europe, i svi šute i prave se mutavi, kažu terorizam. Ali taj terorizam ima i opis, a taj opis je islamski!

TE
TEUTA
09:28 26.12.2018.

Strogo ja zabranjeno upoteijebiti rijec krscanofobiha?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije