Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progoni zbog vjere
Povratak na članak

Britanija naručila studiju progona kršćana: Prošle je godine mjesečno ubijano 250 kršćana

"Često  je progon kršćana rani znak uzbune za progon i svih drugih manjina", rekao je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt u izjavi.

Komentari 35

Avatar Viktor999
Viktor999
09:44 26.12.2018.

Bilo je i vrijeme da neko temeljito istraži položaj kršćana i drugih vjera diljem afroazijskih vukojebina gdje dominira tzv. ˝vjera mira ˝; samo neka objektivno obave posao i argumentirano pokažu što čeka Evropu u skoroj budućnosti ukoliko nastavi sa dovlačenjem muslića u svoju kuću

VL
CR
CroAx
13:43 26.12.2018.

Zašto ne napišete u kojim zemljama se progone kršćani, i koja je većinska religija u tim zemljama? Ili moramo biti politički korektni, pa prešutjeti i to? Zamislite da se u nekoj kršćanskoj zemlji ubije 250 muslimana mjesečno? Pa ne bi se skidali sa naslovnih stranica i udarnih vijesti! Pa kršćane ubijaju u sred Europe, i svi šute i prave se mutavi, kažu terorizam. Ali taj terorizam ima i opis, a taj opis je islamski!

VL
TE
TEUTA
09:28 26.12.2018.

Strogo ja zabranjeno upoteijebiti rijec krscanofobiha?!

VL
DU
Deleted user
09:12 26.12.2018.

Ma nemoj... obično su kršćani ( europa) zločesti dečki koji ne žele podijeliti svoju imovinu i djedovinu sa lijenim arapima, i svoje žene ogrnuti burkama...... Tako nam i treba jer ne držimo do svoje vjere i običaja, pa će nepozvanini došljaci uskoro vladati nama, i natjerati nas ako ne u crkve, onda u džamije... mi putar, oni čelik, nažalost....

VL
DU
Deleted user
09:47 26.12.2018.

Jesenti milu bigulocu, kako shvatiti ovu vijest? Zabijaju li to Britanci u sklopu Brexita posljednje čavle u lijes politike multilulti.tetke Merkel Anđe i one neoliberalne i bankoroidne spodobe Makaron Emanuelčeka, koji je sav sušta "tolerantnost, empatičnost i inkluzivnost". Ili je posrijedi stvarna i prilkično zakašnjela briga za kršćane progonjene diljem svijeta? To drugo nije nemoguće, ali je ipaik manje vjerojatno nego "opcija" da se dodatno podvali tetki Anđi i stričeku Emanuelčeku. Znat ćemo to kad vidimo rezultat te britanske inicijative.

VL
RM
ruzica_mario
13:38 26.12.2018.

britanija treba prvo kod sebe zausta vit progon krscana posto su im talibani vec poceli uvodit svoj svjetonazor

VL
LU
Lujo123
11:54 26.12.2018.

sad se budu digli na stražnja kopita razni mesići, pusići, soroševe podrepne muhe i ostala gamad i proglasili engleze islamofobima! Čudi me kak je VL uopće prenjel ovu vijest - kaj bu rekel sponzor fašista soroš i njegove podrepne muhe kao anemični dezerter, njonjavi njonjo, ministar lažljivac i ostali članovi ilegalne hrvatske vlade bez izbornog legitimiteta?!

VL
IL
ilijan
16:46 26.12.2018.

Ti koje Europa danas prima su progonitelji kršćana i svih drugih koji nisu kao oni.

VL
Avatar stravaxx
stravaxx
17:01 26.12.2018.

i baš sad za božić netko u europi pokreće neki tamo križarski rat.... da se isus danas rodio bio bi proglašen ekstremistom i onim tamo nekim s bliskog istoka koji remeti bogatstvo europe.... kaj vam je ljudi...ovdje se svi povampirili. no kak je briga o nekom ispred tastature kod homo croaticusa najveći domet poduzimanja nečeg. ne bojim se vjerskog rata......

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:32 26.12.2018.

Inicijativa je dobra i poželjna, ali kad vidim tko je i odakle servira odmah mi pada na pamet REKOM. Tko zna što se iza toga krije, ali ova izjava njihovog ministra mi to nekako i najvljuje, "bla bla da bii se štitile ostale manjine". Kad se tiče zaštite Kršćana, pogotovo zaštite Katolika, ja Englezima i Amerikancima ne vjerujem ništa.

VL
Avatar stravaxx
stravaxx
16:53 26.12.2018.

eh sad. ako znamo i malo povijesti najproganjanija religija do 18. stoljeća u europi je bilo krščanstvo. nedao bog da vas ufate s biblijom, ode glava. no da vidimo danas, ove plačljive drame proizvod su katoličke crkve jer ta jako dobro zna kako djelovati, ima iskustva dobrih 1000 godina i kako se dobro prilijepiti na vlast i politiku.

VL
PU
Pulchrum
20:09 26.12.2018.

Biti kršćanin znači biti Kristov. Naše kraljevstvo nije od ovoga svijeta. Naše kraljevstvo, ipak, ovdje već počinje. Kako? Ljepotom, dobrotom, istinom u srcu. Svaki put kad otvorim svoje srce Kralju svemira, Isusu Kristu. Svi mogu govoriti, tući, ubijati, ali - njegova je zadnja. I to kršćani iščekuju i zato umiru

VL
MA
Marko7381
18:38 26.12.2018.

Bozic u Damasku https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=FX5VkidXoIA

VL
SU
subara
10:36 27.12.2018.

progone ih i iz bosne

VL
ZO
zoranos
09:49 26.12.2018.

Ja ću Vam objasniti - ne trebate istraživati. Dakle sve je počelo u doba kolonizacije VB, Francuske, Nizozemske, Belgije i još nekih država zapada. Ta kolonizacija je proizvela ogromnu nepravdu, bol i na kraju mržnju koja će trajati još puno generacija. Ranjeni tom sramotom Zapada našli su jedno zajedičko svim tim državama - krščanstvo! Oni koji proganjaju krščane zapravo proganjaju kolonijaliste u svojim glavama. Na žalost oni ne poznaju religiju koja im je samo simbol pokvarenog zapada, a istina je da je zlo radila Ateističko-Sekularna Europa koja nije htjela krščanstvo niti spomenuti u svom Ustavu, ali Ateizam nije nigdje službena religija pa je tu dakle krščanstvo. A kakvo je to krščanstvo najbolje se vidi u toj nakaradnoj VB gdje je glavni biskup protestanata direktno odgovoran KRALJICI, a ne Bogu o kojemu propovijeda :). Njihova "crkva" spaja nespojivo - istoslople parove, ženkoga oca (svečenice) i sl. A ovi ubijaju prave krščane po svijetu koji nemaju nikakve veze sa time!!! Sada vi recite da ovo izvrnuto, diaboločno ponašanje nije djelo Diabla iliti Sotone! Sotona iz udžbenika!

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:40 26.12.2018.

krscani traze od muslimana kada dodju u Europu da se asimiliraju. Isto to traze i muslimani u njihovim krajevima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.