Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR UNUTARSNJIH POSLOVA

Božinović: Zahtjev za E-propusnice podnijelo i 28 osoba koje su COVID pozitivne

Davor Božinović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.04.2020.
u 14:52

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naveo je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite kako je izdano više od 639 tisuća propusnica

"Odbijeno je nekoliko kategorija, 2629 je onih koji su u samoizolaciji, a podnijeli su zahtjev za izdavanje propusnica, te 28 osoba koje su COVID pozitivni", kazao je ministar Davor Božinović.

"Trenutno važećih izdanih e-propusnica je 639.725. Među njima je skoro 50.000 kojima je istekla važnost, a ima i onih koje još nisu aktivirane i koje su planirane za naredne dane", istaknuo je ministar. 

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica.

"U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioriteno,, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja", rekao je Božinović.

Pozvao je  građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, neka o tome obavijeste vatrogasce. Pojedine su jedinice lokalne samouprave donijele odluku o zabrani spaljivanja pa pratite upute, poručio je.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je 60 novih slučajeva zaraze, a ukupno je 1282 osoba oboljelo od COVID-19.

VIDEO: Ministar Davor Božinović o popuštanju mjera


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije