Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

Biskup Košić: Brak je svetinja za kršćane, muslimane i židove

Vlado Košić
Igor Kralj/PIXSELL
12.11.2013.
u 21:46

"Za vjernike je to naravna zajednica koju je Bog utemeljio i koju smo dužni štititi"

Visoki predstavnici vjerskih zajednica (katolika, pravoslavnih, protestanata, muslimana i židova) pozivaju svoje vjernike da izađu na referendum i daju svoj glas da se u Ustav ugradi definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

- Potičemo vjernike da se uključe i da pomognu da se na taj najviši način u zakonodavstvu, u Ustavu, zaštiti brak kao zajednicu muškarca i žene. Zajednička baština svih monoteističkih religija je da je brak Božje djelo, Božji dar čovjeku, za nas kršćane sakrament, a svetinja i za muslimane i za židove i za pripadnike drugih crkava. Za vjernike je to naravna zajednica koju je Bog utemeljio i koju smo dužni štititi, jer je obitelj s djecom temelj osnovne zajednice društva, bez čega društvo ne može opstati i neophodno mu je i za duhovni i svaki drugi napredak - rekao nam je biskup sisački mons. Vlado Košić, nakon susreta visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj, koji su u zgradi HBK održali simpozij "Preventivni i kurativni aspekti očuvanja braka i obitelji u Hrvatskoj - iskustva vjerskih zajednica".

- Razgovarali smo o pastoralnom aspektu brige za očuvanje braka i obitelji, kako to naše vjerske zajednice prakticiraju, izmjenu iskustava, mogućih ideja i zajedničkog pastoralnog djelovanje, jer su brak i obitelj danas sve više ugrožena kategorija u Hrvatskoj te da mi kao vjerske zajednice snosimo dio odgovornosti da pomognemo u njihovu očuvanju - rekao nam je Željko Mraz, glavni tajnik Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj.

Komentara 18

WO
wowwow1
22:14 12.11.2013.

Sve velike svjetske monoteističke zajednice smatraju da je brak zajednica muškarca i žene. Nešto što mnogi često ignoriraju i pokušavaju prikazati Crkvu kao čudnu i nazadnu.

ZA
zagorec1
13:31 13.11.2013.

vidimo kako je brak svetinja to nam pokazuje veliki vjernik Karamarko!!!

ZA
zagorec1
09:09 13.11.2013.

KOjih licemjera!!! Ak je brak svetinja zasto to onda i ne postuju!!! Kako mogu podrzavat Karamarka koji je popljuvao tu svetinju i razveo se i sad nama govori da je brak svetinja!!! Molim vas be pravite os nas budale jer mi vidimo dobro kako se svetinje u hrvatskoj postuju i tko je to jako "svet"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije