Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjenjivanje ministrice

Bandićev zahtjev neće proći? SDP ne daje potpis, ali bi za opoziv Divjak glasao

Blaženka Divjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.06.2019.
u 06:20

– Nećemo dati potpise, a ako ih nekako ipak skupe i zahtjev za opoziv dođe na glasovanje u Sabor, onda ćemo glasovati za opoziv – kazao nam je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Zahtjev Milana Bandića za smjenjivanje ministrice obrazovanja Blaženke Divjak i plan njegova saborskog Kluba zastupnika da danas započnu prikupljati potpise saborskih zastupnika za pokretanje procedure njezina opoziva čini se da je osuđen na propast. Prvo ga je ignorirao premijer Andrej Plenković koji je prošli tjedan rekao da je osiguran novac za udžbenike za osnovne škole, a čini se da će ga ignorirati i saborska oporba.

Bandića je na traženje ostavke Blaženke Divjak potaknuo njezin dopis školama prema kojemu učenici ne bi besplatno dobivali i udžbenike za izborne predmete, tj. za vjeronauk. Da bi zahtjev za opoziv ministrice bio upućen u saborsku proceduru, Bandićev klub treba prikupiti potpise petine svih zastupnika, odnosno 31 potpis. Bandićev klub ima 12 zastupnika, uglavnom nezavisnih, od kojih se dio njih ne slaže s tom inicijativom.

– Sutra je sjednica kluba, raspravljat ćemo o svemu i odlučiti – rekao je Kažimir Varda iz Bandićeve stranke. Čak i da svi u klubu podrže Bandićev prijedlog, i dalje bi im nedostajalo nešto manje od 20 potpisa. Najveći oporbeni Klub zastupnika, SDP-ov, ne kani dati potpis za opoziv B. Divjak.

– Nećemo dati potpise, a ako ih nekako ipak skupe i zahtjev za opoziv dođe na glasovanje u Sabor, onda ćemo glasovati za opoziv – kazao nam je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

VIDEO Plenković i Bandić potpisali sporazum prve faze projekta gradnje Nacionalne dječje bolnice:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:55 12.06.2019.

Razumljivo je da SDP da dođe na vlast treba na svaki način rušiti vladu HDZ-a. A to se može izglasavanjem nepovjerenja ministrima i vladi u Saboru. Međutim, to je političko sljepilo. Rušiti vladu tako što se podržava Milan Bandić i njegovi žetončići , kako im se ruga Bandić, je dugoročno toliko štetno po ugled SDP-a tako da bi time SDP krenuo bezumnim putevima kakvi su bili prije europskih izbora. Apsolutno nije istina da su svi u vladi HDZ-a nesposobni, lopovi ili neznalice, a sigurno nije nesposobna i bez znanja ministrica Divjak. Rušenje ministrice i eventualno kasnije i vlade HDZ-a od strane SDP-a a pod vodstvom Milana Bandića je loš potez i nije u interesu Hrvatske. Meni je Arsen Bauk izgledao razuman političar. U ovom trenutku Hrvatskoj najmanje treba kriza vlade na način da stranke van vladine koalicije ureduju. Treba pustiti gospodina Plenkovića da pažljivo izvaže koji od ministra djeluje na ugled vlade i kako radi svoj posao. Svakako je gospođa Žalac s najmanjom konačnom realizacijom europskih potpora u odnosu na ukupan iznos se jako izdvojila jer njezin resor u stvarnosti najlošije radi. Ali neka premijer Plenković vidi što u svojoj vladi treba promijeniti i poduzme što mora, rušenje Plenkovića od strane Bandića i tko zna koga još, danas nije u interesu Hrvatske.

VO
vorda400
08:19 12.06.2019.

Evo prva dobra od nje "dok sam ja studirala matematiku i fiziku bandić je studirao narodnu obranu" ha ha ha

BR
Brana1915.
07:26 12.06.2019.

Sto je to nezavisni ,a sto zavisni zastupnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije