Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetio putina

Austrijski kancelar napokon otkrio o čemu je razgovarao s Putinom: 'Uspio me uvjeriti'

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.04.2022.
u 10:03

Nehammer se u ponedjeljak sastao s Putinom i do sada nije javno govorio o sigurnosti austrijske opskrbe plinom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je austrijskom kancelaru Karlu Nehammeru, kad su se sastali ovog tjedna, da je austrijska opskrba plinom iz Rusije sigurna te da država može i dalje plaćati u eurima, rekao je Nehammer za nacionalnu novinsku agenciju APA. 

Nehammer se u ponedjeljak sastao s Putinom pokraj Moskve i do sada nije javno govorio o sigurnosti austrijske opskrbe plinom. Austrija dobiva 80 posto prirodnog plina iz Rusije i protivi se tome da joj Europska unija odmah nametne plinski embargo tvrdeći da to sada nije moguće. 

Putin je rekao da je "opskrba plinom osigurana, da će Rusija isporučiti ugovorom utvrđenu količinu i da plaćanje može ostati u eurima", rekao je Nehammer u intervjuu u srijedu, prenosi APA. Posjet austrijskog kancelara gledao se s nestrpljenjem i sumnjom ne samo u Beču već i u ostatku svijeta. Austrijski kancelar prvi je zapadni državnik koji je posjetio Putina od početka njegove agresije na Ukrajinu.

– Predsjednik Putin do grla je u ratnoj logici. Svi znakovi ukazuju na daljnju eskalaciju – rekao je ranije Nehammer ukazujući pritom na veliku ofenzivu koja se očito sprema u regiji Donbasa.

Austrian Chancellor Karl Nehammer speaks during a news conference after talks with Russian President Vladimir Putin in Moscow, Russia April 11, 2022. REUTERS/Maxim Shemetov Photo: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Podsjećamo, Nehammer se sastao u ponedjeljak u Moskvi licem u lice s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, objavio je Nehammerov ured nakon prvog sastanka Putina s jednim od čelnika EU od početka invazije na Ukrajinu.

"To nije bio prijateljski posjet. Razgovor je bio vrlo otvoren, oštar i izravan“, rekao je Nehammer dodavši kako se nada da će to pomoći da se rat privede kraju i poboljšaju uvjeti života civila.

"Moja najvažnija poruka Putinu bila je da rat mora napokon završiti jer su u ratu obje strane gubitnici“, dodao je.

Nehammer, prvi predsjednik države ili vlade neke članice Europske unije koji je nakon početka rata u Ukrajini 24. veljače posjetio ruskog predsjednika u Moskvi naglasio je da je odlazak u Rusiju bila "obveza“.

"Ova obveza proizlazi iz odgovornosti da se ne propusti prilika postizanja primirja ili barem humanitarnog napretka za civile u Ukrajini“, izjavio je austrijski kancelar.

Nehammer je Putinu rekao kako će sankcije protiv Rusije ostati na snazi sve dok Ukrajinci umiru.

"Spomenuo sam i teške ratne zločine u Buči i naglasio kako odgovorni moraju snositi posljedice“, istaknuo je.

VIDEO Putin zaprijetio: Lako se može preusmjeriti izvoz energenata, umjesto na Zapad, u druge zemlje

Komentara 61

Avatar Asterix
Asterix
10:48 14.04.2022.

Daklem, otišao je žicati plin.

TM
trade_mark
10:19 14.04.2022.

nek si ti bio kod ratnog zločinca, nek si ti njega malo podragao, dao mu pusu i užicao da ti ne zavrne pipu. bravo!

Avatar javorko
javorko
10:39 14.04.2022.

s zvjeri se ne razgovara..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije