Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetio putina
Povratak na članak

Austrijski kancelar napokon otkrio o čemu je razgovarao s Putinom: 'Uspio me uvjeriti'

Nehammer se u ponedjeljak sastao s Putinom i do sada nije javno govorio o sigurnosti austrijske opskrbe plinom

Komentari 61

Avatar Asterix
Asterix
10:48 14.04.2022.

Daklem, otišao je žicati plin.

VL
TM
trade_mark
10:19 14.04.2022.

nek si ti bio kod ratnog zločinca, nek si ti njega malo podragao, dao mu pusu i užicao da ti ne zavrne pipu. bravo!

VL
Avatar javorko
javorko
10:39 14.04.2022.

s zvjeri se ne razgovara..

VL
DU
Deleted user
10:52 14.04.2022.

Valjda bi tim evropskim liderima konačno trebalo doći iz gu... u glavu da Putin želi preoblikovati cijeli svijet u skladu sa svojom vizijom. Sukladno tome, da niti ne razmišlja o nekakvom okončanju rata.

VL
SV
Sveznadar
11:21 14.04.2022.

Austrijski dupelizac i to radi plina. Svi koji odlaze Putinu lizati postole trebaju biti izolirani od ostatka svita. Jer, previše je krvi proliveno, previše dice poginulo i raseljeno radi moći diktatora.

VL
Avatar El Indio
El Indio
11:04 14.04.2022.

Austrijski kancelar mozda pomislio da ce Galicija nazad pod Austrijom? Sa teroristima se ne pregovara

VL
RK
RKS
12:04 14.04.2022.

Ja mislio otisao u vezi smirivanja rata a on zbog pelena , zbog svoje gu...ce .

VL
ED
edgar2
11:09 14.04.2022.

Ono što bi moglo zaustaviti rat je embargo na energiju iz Rusije, a pogotovo embargo na isporuke plina...No, to bi jako naštetilo Europi i zato se Njemačka, Austrija i Mađarska tome jako protive...!???

VL
TO
TORQUEMADA
11:53 14.04.2022.

Ma da, baš si mu priprijetio! Dok se god europskim političarima tresu gaće od straha da ne bi njihovi glasači izišli iz zone udobnosti, nema tu nikakvog prostora za izražavanje zgražanja, zabrinutosti, osude i negodovanja. Topli stanovi i udobnost življenjaa po otuđenim materijalističkim zapadnim mjerilima jednostavno ne mogu biti dovođeni u pitanje unatoč jezivoj ukrajinskoj stvarnosti. Nema ni sposobnosti anticipacije sljedećih zbivanja koja će proizići iz ruske ocjene slabosti Zapada na koju se i te kako računa. Time se utire put Putinovoj smjelosti da čini što ga volja, ide dalje u ostvarivanju svojih zamisli i ugrozi ma koju zemlju izabrao. Psihološke igrice vrlo su važan dio političkog nadmetanja, a čini se da zapadni izborni sustavi rijetko izlučuju pojedince dorasle ovakvim međunarodnim kušnjama. Teško je računati na snagu zajedništva dok čelnici europskih država pojedinačno odlaze u Moskvu te potom daju izjave iz kojih je svakome vidljivo kako zapravo strepe samo za svoje građane i ekonomije, likovi poput Putina u tome u stvari uživaju. On ne mari za svoje ljude, vojnike, dojučerašnje suradnike, njih sve guta mrak kao i uvijek u ruskoj povijesti. Zapad to nikada nije razumio u svojoj slijepoj vjeri da će se stvari na Istoku početi odvijati njihovom logikom. Time su loše završavale i sve intervencije u zemljama egzotičnih kultura svijeta. Antropocentrizam i samoljublje Europe redovito je naivnu poziciju političkih elita skupo stajala nepotrebnih žrtava i razaranja.

VL
Avatar Cohen
Cohen
12:33 14.04.2022.

U prvoj fazi izvjescivanja o ovom putu od kancelara smo culi, a Vl prenio da je isao pokudit P.-a za ratne zlocine i genocid (!). Ne povjerovah. Sad nam i kancelar i Vl kazu da je isao zbog isporuka plina Austriji i valute placanja. Vl nas ne udostojava komentara. Pamcenje nas sluzi. Vesla ne stavljamo u usta.

VL
Avatar Dokman
Dokman
12:00 14.04.2022.

Austrijanče i tebi slični: sankcije ostaju ne dok se ratuje nego dok je ruski vojnik u Ukrajini, to uključuje istočnu Ukrajinu i Krim. Do tada Rusija ostaje pod sankcijama koje treba pojačati i u dogledno vrijeme prestati kupovati od Rusa!!

VL
ZG
Zeljko Grabar
12:04 14.04.2022.

Pa sto je bilo za ocekivati. Pa zar je netko ikad i pomislio da je kancelar (policajac) otisao ruskom predsjedniku (kgb-ovac) po nesto osim osiguranja plina za svoju zemlju. Bas velike europske potrosace ruskog plina zanima svrsetak rata u Ukrajni.. Svi oni ce se zainteresirati za Ukrajnu kad rat zavrsi da opljackaju naknadno oni sto nije Putin i da osiguraju svojim bankama i osiguravjucim drustvima da stvaraju nezakonite profite koje ineca doma nemogu ostvarivati. Pa Austrija zivi od after ski partija na kojima deset oligarskih familija potrose vise novaca nego svi hrvatski skijasi koji putuju na skijanje u Austrij sa punim loncima sarmi pirea u prahu. Kao da Austrija i njene banke nisu najveca praonica ruskog oligahrijskog novca i kao da Putin nije cak i vjencani kum nekoj ministrici iz bivsih vlada. Dajte se vec jednom uozbiljite jer Austrija i Putin su slicna veza kao Srbija i Dodik a tumacenja zasto se mozda razlikuju samo u nijansama. Kakva Galicija kad je danas pljacka resursa siromasnih europskih drzava moguca novim eu-metodama za koje bi im najpoznatiji gradjanin danas zavidio. Ja sam na svojim predavanjima studentima uvijek Austriju predstavljao kao umjetnicu marketinga, jer uspjela iz Beethovena napraviti austriskog i beckog klasika a iz Adolfa njemckog nacistickog vodju. To je umjetnost austrijske vanjske politike a ako ju je tko osjetio na svojoj kozi onda su to Hrvati, jer Zrinski i Frankopani nisu ubijeni u Galiciji nego u W-Neustadtu.

VL
MA
Marko1337
15:50 14.04.2022.

Štakor se može skrivati po bunkerima ali se neće moći dugo skrivati od ruskog naroda.

VL
DU
Deleted user
11:28 14.04.2022.

Da rat mora završiti???... Tako se o i WW1 mislilo, par mj., završiti će to brzo, a otišlo je daleko, u katastrofu,tako će i ovaj rat, već sada se vidi da će to biti nemoguće održati pod kontrolom, lokalno, ii što je najbolje, nitko se previše i ne opterećuje time, što i ne čudi, pošto je stvar sudbine, a ne razuma,a kakvi smo tako ćemo i završiti - u paklu termonuklearnog rata i svega onog katastrofalnog što iza istog dolazi!!!... Kako god, sve je bolje od vojno neutralne Ukrajine, zar ne?, kako je moglo biti, da je bilo malo pameti...

VL
Avatar solinarep
solinarep
10:58 14.04.2022.

Austrija i Njemačka... kako to poznato zvuči 🤔

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:36 14.04.2022.

Kao što reče onaj austrijski diplomat, sve mu je skresao u lice i to oštro.

VL
MV
mvlj
11:33 14.04.2022.

Zločinci i kriminalci najgore vrste. I Jedan i drugi. Oba rade protiv građana, prvo cjepivom, zatim oružjem oružjem i na kraju plinom

VL
BS
@bserver
14:01 14.04.2022.

""To nije bio prijateljski posjet. Razgovor je bio vrlo otvoren, oštar i izravan“, rekao je Nehammer".. haha, Austrija diplomacija je poznata kao iznimna. Austrija je uspjela uvjeriti cijeli svijet da je Adolf H. Nijemac a Mozart Austrijanac iako je obrnuto! Toliko o Austriji. Jedina svijetla točka im je bio vicekancelar Alois Mock!

VL
BI
billynik
15:54 14.04.2022.

Prava je istina da je išao osigurati plin za Austriju. Kakvo primirje o tome se vise ne govori niti piše jer nakon što su Rusi i Ukrajinci postigli neki dogovor i počeli se povlačiti iz okolice Kijeva počela je ona parodija s leševima u Buči pa napad na željezničku stanicu i sl. I vise nitko ne spominje primirje jer amerima to ne odgovara.

VL
ZI
zinegoid
14:31 14.04.2022.

išao se pokloniti novim ruskom caru koji ga je podragao po glavi da ako budu dobri dobiti će plin....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.