Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božinović:

'Afganistanci privedeni zbog terorizma u BiH pokazatelj da svi moraju štiti granice poput Hrvatske'

Božinović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.02.2019.
u 23:05

Božinović se na ministarskom sastanku Budimpeštanskog procesa u Istanbulu sastao s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je ustvrdio da je privođenje migranata osumnjičenih za terorizam u BiH pokazatelj da države moraju štiti svoje granice kao što to radi Hrvatska.

Božinović se na ministarskom sastanku Budimpeštanskog procesa u Istanbulu sastao s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem koji ga je, kako je rekao, izvijestio o uhićenjima šest osoba u BiH od kojih je pet povezano s terorizmom, a jedna s organiziranim kriminalom.

"U ovom trenutku vlasti u BiH rade skupa s partnerima i provode opsežnu istragu, međutim ovo je još jedan pokazatelj da države moraju štiti svoje granice kao što to radi Hrvatska. Dakle ovim se potvrđuje ispravnost našeg pristupa i to je naša poruka i BiH i drugim zemljama da moraju štititi vanjske granice jer ukoliko to ne rade svatko im može doći", kazao je Božinović.

Dodao je da ovaj slučaj dokazuje da u valovima migranata mogu i doći osobe koje nemaju dobre namjere prema državljanima Hrvatske i EU.

Mektić je u utorak potvrdio kako je pet ilegalnih migranata iz Afganistana pod posebnim nadzorom sigurnosnih službi u BiH jer su identificirani kao osobe povezane s terorizmom, dodajući kako će konačna odluka o tome što će s biti njima ovisiti o dodatnim provjerama koje su u tijeku.

"Točna je informacija da je pet identificiranih povezano s terorizmom i terorističkim aktivnostima. Trenutačno su u Imigracijskom središtu u Istočnom Sarajevu, ograničena im je sloboda kretanja i u tijeku su provjere njihovog puta i boravka. Kada se sklopi cijela priča donijet ćemo odluku", kazao je Mektić novinarima u Sarajevu nakon sastanka operativnog stožera zaduženog za pitanje ilegalnih migracija.

Petorica Afganistanaca u BiH su ušla ranije ove godine, a sigurnosne službe identificirale su ih usporedbom biometrijskih podataka. Uz njih je u Imigracijski centar priveden još jedan Afganistanac, koji je osumnjičen za veze s organiziranim kriminalom odnosno za krijumčarenje ljudima.

 

Ključne riječi

Komentara 4

BA
BakaMraz
00:34 21.02.2019.

Jel ovaj Bozinovic konstantno u ludilu? On i dalje pjeva pjesme kako je HR granica perfektno cuvana a nema dana da se duboko unutar zemlje ne uhvati skupina migranata, a poznato je da na jednu uhvacenu skupinu dvije do tri skupine prodju.

AR
Arger
00:53 21.02.2019.

Pa ti idiote nemozes zastititi ni sebe,a kamoli ovu drzavu.Majke mi, u ovoj drzavi sto veci idiot to veci položaj dobijes.

SA
Samoborka
16:09 22.02.2019.

Kod nas je sve to toboze lezerno ,pa mi mozemo to kod nas je sve OK, pitam se samo do kada sad je vrijeme za jako ozbiljnu pripremu jer inace ce price od ministra biti posve drukcije. Bravo Orban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije