Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. ROĐENDAN Poslovnog dnevnika

U našem su fokusu mladi jer oni su naša budućnost

Poslovni dnevnik
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
22.02.2019.
u 11:00

Društveno odgovornu ulogu koju kao medij imamo ispunjavamo i kroz projekte kojima potičemo i nagrađujemo izvrsnost.

Poslovni dnevnik od početka je bio vođen jednom osnovnom idejom - sačuvati vjerodostojnost, nezavisnost i povjerenje čitatelja. U proteklih 15 godina izlaženje tiskano izdanje Poslovnog dnevnika stvorilo je lojalnu čitateljsku strukturu i nije doživjelo velike padove u nakladi.

Kvaliteta sadržaja specijaliziranog medija učinila je Poslovni dnevnik medijem koji se danas nalazi na gotovo svakom stolu onih koji odlučuju, bez obzira radi li se o menadžerima, predsjednicima Uprava velikih kompanija ili političarima i znanstvenicima.

Poslovni dnevnik prve i jedine biznis novine na hrvatskom tržištu prije svega mogu se pohvaliti svojom inovativnošću te razvojem poslovanja u proteklih 15 godina koje je nadraslo okvire proizvodnje i produkcije novinskog sadržaja.

Kroz tiskano izdanje, web platformu, ali i Poslovni centar znanja i organizaciju konferencija i evenat Poslovni dnevnik, dio grupe Večernji list, u 15 godina izlaženja pored otvaranja za biznis važnih tema pokrenuo je i niz akcija po kojima se danas prepoznaje na tržištu.

Preko projekata poput Hrvatska pamet Hrvatskoj, Iskustvo zlata vrijedi ili Pametnih gradova Poslovni dnevnik postao je rodonačelnik okretanja medija društveno odgovornim akcijama te kreiranja sadržaja na potpuno novi i inovativan način.

Da je Poslovni dnevnik prepoznat među hrvatskim poslovnjaima, ali i šire svjedoći stabilna pretplatnička baza od gotovo 5000 adresa ali i iznimna posjećenost portala poslovni.hr koji proteklu godinu bilježi oko 800.000 jedinstvenih korisnika mejsečno što ga prema analitici Gemiusa stavljana na desetu poziciju među hrvatskim news portalima.

Redakcija od 20-ak novinara, urednika i grafičara zaslužna je za cijelu produkciju jedinih biznis dnevnih novina, a uz odjele prodaje, eventa i promocije za produkciju svih konferencija i projekata.

U zadnjih pet godina Poslovni dnevnik pored velikih kompanija sve je više okrenut i malim i srednjim poduzetnicima za koje je pored prilagodbe sadržaja postao referentna točka edukacije.

Kroz projekt Poslovni uzlet s kojim je Poslovni dnevnik obišao više od 100-njak hrvatskih gradova besplatno je na radionicima educirano više 1000 malih i srednjih poduzetnika.

Zajednički projekti Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika     

1. Hrvatska pamet Hrvatskoj

U godini obilježavanja 60. rođendana Večernjeg lista i 15. rođendana Poslovnog dnevnika i u trenutku kada svaki treći Hrvat svoja znanja i talente stavlja na raspolaganje nekoj drugoj zemlji, 2015. godine pokretnuti projekt “Hrvatska pamet Hrvatskoj“ postaje nositelj aktivnosti čiji je krajnji cilj progovoriti o važnosti zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj. Kroz prikupljanje studentskih poslovnih ideja koje se onda i novčano nagrađuju projekt je osmišljen s namjerom pokazivanja mladim da se i u Lijepoj našoj može uspjeti. Jedan od prvih laureata bio je danas poznati izumitelj solarne klupe Ivan Mrvoš.

2. Iskustvo zlata vrijedi

Društveno odgovorni projekt namijenjen studentima s invaliditeom, a kroz koji se za njih omogućuje radna praksa u renomiranim hrvatskim kompanijama društveno je odgovorni projekt Poslovnog dnevnika kojem se unatrag dvije godine priključio i Večernji list. U proteklih šest godina kroz projekt je prošlo oko 100-njak studenata s invaliditetom a više od 20 njih dobilo i stalno zaposlenje. Zbog toga je lani Poslovni dnevnik dobio priznanje pučke pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.     

3. Pametni gradovi  

Projekt unutar kojeg se odaju priznanja hrvatskim gradovima za uspješnu primjenu inovativnih tehnologija u funkciji poboljšanja života građana odvija se već pet godina, a već je prve inovativnošću te kvalitetnim stranim govornicima postao jedinstveno mjesto susreta gradonačelnika i tehnoloških tvrtki. Projekt je svake godine održan u partnerstvu s jednim stranim veleposlanstvom.     

4. Gospodarstvenik godine

Nagrađivanje poslovne izvrnosti je ono što Hrvatska svakako treba. Projekt Poslovnog dnevnik i Večernjeg lista okuplja stručnu i širu javnost oko ideje da se oda priznanje gospodarstveniku i gospodraskom događaju godine i to kroz glasovanje čitatelja i stručnjaka. U sklopu Gospodarstvenika godine Poslovni dnevnik dodijeljue i posebno prizanje za male i srednje poduzetnike.     

5. Invest Cro

Poslovni dnevnik i Večernji list od ove su godine pokrenuli i projekt InvestCro. S idejom da mediji moraju biti više od platforme za informiranje javnosti namjera projketa je kroz cijelu godinu na platformama Poslovnog devnika i Večernjeg lista progovarati o nedostatku investicija u Hrvatskoj te kroz tri velike konferencije doći do preporuka kako poboljšati investicijsku klimu.

Podijelite s nama uspomenu koja vas veže uz Večernji i osvojite poklon paket u vrijednosti 10.000 kuna! Svoju priču možete nam poslati kao samostalni tekst, tekst i fotografiju ili kao video putem ove stranice. Radove ćemo objaviti 01. travnja 2019. a pobjednik/ca će biti proglašen/a 03. svibnja 2019. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije