Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Večernji 60 Novosti

Sinoć ste zajedno s nama osjetili čaroliju Večernjaka. Hvala vam na dolasku

Večernjak nije samo odraz društva, on je i kreator i promotor bolje i uspješnije Hrvatske. Kôd koji je ugrađen u njega, sad veće daleke 1959. godine, u desetljećima koja su uslijedila samo je nadograđivan i prilagođavan novim medijskim i društvenim trendovima
02. srpnja 2019. u 08:02 4 komentara 702 prikaza
Zagreb: Proslava povodom 60 godina Večernjeg lista, svečana zdravica
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Sinoć smo zajedno proslavili šezdeset godina našega i vašega Večernjeg lista. Velika je to obljetnica jednoga od najvažnijih medijskih brendova u ovome dijelu Europe. Hvala vam što ste nam se pridružili da zajedno proslavimo rođendan nezaobilaznog društvenog kroničara, koji je oduvijek bio puno više od novina. U ovih šest desetljeća njegova snaga bili su vrhunski novinari, urednici, fotoreporteri, ali i vi, dragi čitatelji. Bez vas ne bismo bili ono što jesmo. Večernjak nije samo odraz društva, on je i kreator i promotor bolje i uspješnije Hrvatske. Kôd koji je ugrađen u njega, sad veće daleke 1959. godine, u desetljećima koja su uslijedila samo je nadograđivan i prilagođavan novim medijskim i društvenim trendovima. No, unatoč inovativnosti, promjenama medijske paradigme, digitalnoj transformaciji, naša osnovna zadaća i danas je informiranje, kontrola i kritika.

60 godina s vama Najvažniji dio našeg uspjeha ste vi, dragi čitatelji. Hvala na povjerenju

U posljednjih nekoliko godina učinili smo novi iskorak te je Večernji list prerastao u središnje mjesto oko kojeg se okuplja misleća Hrvatska. Serijom konferencija, od kojih je najvažnija Hrvatska kakvu trebamo, nastojali smo promovirati dijalog u društvu opterećenom podjelama te stručnost i izvrsnost dajući priliku upravo stručnima i uspješnima da iznesu svoju viziju Hrvatske. Naši novinari i danas marljivo i analitično prate sve društvene sfere upozoravajući na slabosti i ističući dobre primjere. Naša misija nije svidjeti se, nije to bila ni jučer, a nije ni danas, nego hrabro upozoravati na loše i dobre strane jer samo tako možemo biti korektiv društva.

Zagreb: Proslava povodom 60 godina Večernjeg lista, svečana zdravica
1 / 262
Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i član Uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš

Vas, svoje čitatelje, doživljavamo kao partnere kojima ne govorimo samo ono što žele čuti, mi ne podilazimo, nego informiramo i tumačimo. Večernjak je danas moderan medijski brend u sastavu Styria grupe, pod čijim kišobranom izlazi cijeli niz tiskanih i digitalnih izdanja, a moderan televizijski studio novi je iskorak u bogatoj tradiciji koju krasi inovativnost.

I sinoć ste se uvjerili u snagu Večernjeg lista gledajući izložbu posvećenu 60. obljetnici Večernjaka. Šezdeset naslovnih stranica koje smo izložili kap su u moru od nevjerojatnih gotovo dvadeset tisuća koliko ih je dosad objavljeno. Znam da su vas one večeras podsjetile na neke davno zaboravljene trenutke, djetinjstvo, mladost, tugu i veselje. Večeras ste zajedno s nama osjetili čaroliju Večernjaka koja, zahvaljujući i vama, i dalje traje. Hvala vam na vašoj privrženosti i na vašem dolasku!

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
 • Avatar darkkati
  darkkati:

  čarolija bi bila potpuna da se jela janjetina iz Boraje

 • Avatar bluffer
  bluffer:

  Kume o ćemu ti, medijskim prostorom u hrvatskoj na žalost vlada polusvijet

 • bpraten:

  Toliko pretjerivanja - to može samo Večernjak. Spustite loptu i vratite se puku a ne vlasti.