Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moja Hrvatska

Iseljenici su umirali, ali ne i priče o njihovim životima

Moja Hrvatska
08.02.2019.
u 09:20

A što je Moja Hrvatska danas? Utočište iseljeničkim sudbinama kakvih bi se posramili i najbolji američki scenaristi

Već tri godine Moja Hrvatska dijeli sudbinu s našom dijasporom u cijelom svijetu. Sve ono što je desetljećima mnogima bila samo ideja, Večernji list pretvorio je u stvarnost – u život s prijevodom, u dijete koje ponovno ima svoju obitelj...

 

A što je Moja Hrvatska danas? Utočište iseljeničkim sudbinama kakvih bi se posramili i najbolji američki scenaristi. Sjećate li se 11-godišnjeg Mije koji je sam otišao u Kanadu? Obitelj je na kolodvoru plakala, a on je glumio da skriva suze: "Tek kada sam dobio svoju djecu, shvatio sam kroz što je tad prolazila moja obitelj", rekao je Mija, ne u filmu, ne u predstavi, nego u stvarnom životu, na našem portalu, u priči koja se stvarno dogodila. I da nije bilo Moje Hrvatske, ne bi se ni znalo...

VIDEO Izvršni urednici otkrivaju kako je raditi na portalu Vecernji.hr:

I bježali smo od medijske tendencioznosti, ali opet nismo zatvarali oči pred stvarnošću. Hrvatsku je u posljednjih pet godina napustilo čak 250 tisuća stanovnika. I tu smo bili svojevrsni servis, pomagali kontaktima i savjetima, u najmanju ruku prenoseći tuđa iskustva.

I ostali smo posljednja brana od zaborava. Iseljenici su umirali, ali ne i priče o njihovim životima.

 

I voljeli smo vijesti o povratnicima i ulaganjima u Lijepu Našu jer one su dokaz da Hrvatska i dalje može računati na svoju dijasporu, ali krajnje je vrijeme da se ponudi suvisli program, da država pruži iskrenu ruku pomirenja i da shvati tko joj je prava obitelj.

Bez patetike, život je nepredvidiv i nosi mnogo iznenađenja. Jedan mudar čovjek, koji je usput dopisnik Moje Hrvatske, rekao je: "Ako nije zapisano, kao da se nije ni dogodilo."

A dogodilo se i sada je zapisano. Jednom zauvijek, na jednom mjestu, u jednoj obitelji. I nema natrag...

Pogledajte kako se portal mijenjao kroz povijest:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije