Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti 20 godina portala

Pobjeđuju samo veliki proizvođači originalnog sadržaja

Od početaka – novina prije 60 i portala prije 20 godina – Večernji se najbolje prilagodio promjenama
08. veljače 2019. u 09:09 7 komentara 862 prikaza
Redakcija Večernjeg lista
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Svi mi u Večernjem listu ne možemo biti radosniji jer 20. rođendan portala dočekujemo s čitavim nizom najboljih rezultata u povijesti. Time na najbolji mogući način nastavljamo slavnu tradiciju našeg portala koji je u mnogim stvarima bio prvi na hrvatskom internetskom tržištu.

Večernji.hr 20 godina portala Večernjeg lista: Evo kako smo počeli i kako se redakcija mijenjala!

Ove godine, osim 20. rođendana portala, slavimo i velikih 60 godina samog Večernjeg lista, a ove obljetnice dokazuju da, kao prva novinska kuća koja je pokrenula svoj portal, nastavljamo biti pokretač novih trendova i jedan od najvećih proizvođača originalnog sadržaja u Hrvatskoj. Ove godine također obilježavamo i velikih deset godina o pokretanja Facebook-stranice, ali i deset godina od osnutka naše Blogosfere na kojoj su tijekom godina pisali neki od najpoznatijih hrvatskih blogera. U ovom istom tjednu obilježava se 15 godina od pokretanja Facebooka u studentskoj sobi Marka Zuckerberga, što nam govori da tada nije bilo društvenih mreža niti mnogo čega drugoga što današnji čitatelji uzimaju zdravo za gotovo te automatski pokazuje kakvo je okruženje bilo kada se Večernji list odlučio na ovaj pionirski korak i pokretanje svog internetskog izdanja.

VIDEO Izvršni urednici otkrivaju kako je raditi na portalu Vecernji.hr:

Jako mali broj od današnjih 1,651.166 jedinstvenih posjetitelja na mjesečnoj razini tada kod kuće uopće nije imao pristup internetu, dok danas većina ljudi pristupa našim stranicama preko interneta u džepu, odnosno putem svojih pametnih telefona i to nekoliko puta na dan.

Vecernji.hr obaramo rekorde Rekordne brojke za vecernji.hr ususret proslavi 20. obljetnice portala!

Ne postoje glupa pitanja, ali još prije nekoliko godina iznenadilo me pitanje studentice pri posjetu Večernjem listu koja je željela znati imamo li novinare koji pišu samo za Facebook. A zatim su mediji u godinama koje su uslijedile došli na korak do toga. Naposljetku je Facebook opet promijenio politiku pa želi da više vidite objave i fotografije svojih ujni i prijatelja iz srednje škole, pa su tako stradali svi mediji koje su sve karte bacili samo na Facebook.

Kao i uvijek do sada, opet pobjeđuju oni koji se drže starih i dokazanih medijskih postulata i koji su veliki proizvođači originalnog sadržaja. Stoga ne čudi ni pogled na vrh Gemius ljestvice u Hrvatskoj na kojem se nalaze upravo najveći proizvođači originalnog sadržaja. I upravo zato mi u Večernjem listu ne strahujemo za budućnost nego joj se radujemo.

Kao što su to i posljednji rekordi dokazali, Večernji se uvijek uspješno prilagođavao novitetima i tako smo sigurni u budućnost jer će Večernji uvijek biti ondje gdje su čitatelji, odnosno konzumenti svih oblika sadržaja, bilo na nekom uređaju koji još ne možemo niti zamisliti ili na posve novom obliku društvenih mreža.

Pogledajte kako se portal Vecernji.hr mijenjao kroz povijest:

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • Deleted user:

    Nemate se baš čime previše pohvaliti

  • pero-lero:

    Nažalost, nemam lijepih riječi za većinu sadržaja koje pišete ili prenosite. Dolazim ovdje zbog vrhunskih grafičkih rješenja i preglednosti stranice.

  • nisamguzonjinsin:

    Sretan 20-ti rođendan uz želju da ubuduće manje gledate prema istoku a više prema zapadu.