Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavimo 60. rođendan

Pun pogodak: Večernjak nas je izveo za 30. godišnjicu braka

Predstava Velika zvjerka
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
12.06.2019.
u 08:48

Pretplatnici su uživali u predstavama 'Elling' i 'Velika zvjerka', za koje smo podijelili 560 ulaznica

Ovacijama je ispraćena izvedba predstave “Elling” u Satiričkom kazalištu Kerempuh za koju je, u povodu 60. rođendana, Večernji list u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba svojim vjernim pretplatnicima darovao 300 ulaznica.

– Svaka čast, odlična, neobična predstava. Nakon dugo vremena ženu sam izveo na spoj. Zauzeti smo čuvanjem unučića pa baš nemamo vremena za izlaske. Zapravo, Večernjak nas je izveo oboje i hvala vam – kazao je Antun Brežanski, koji je na “Ellinga” sa suprugom Šteficom potegnuo iz Zaprešića.

Nisam se prestala smijati

Predstava je nastala prema romanu norveškog pisca Ingvara Ambjorsena, prema kojemu je snimljen i uspješan film, a za kazalište ga je adaptirao britanski dramatičar Simon Bent. Na daske Kerempuha, pak, “Elling” je stigao lanjskog prosinca u režiji Hrvoja Klobučara. Priča prati dvojicu neobičnih, društveno neprilagođenih i emocionalno disfunkcionalnih cimera koji se nakon puštanja iz psihijatrijske ustanove nađu prepušteni sami sebi. Ellingu, četrdesetogodišnjem opsesivno-kompulzivnom i anksioznom štreberu koji do majčine smrti nije izlazio iz stana ni komunicirao s vanjskim svijetom, društvo pravi desetljeće mlađi Kjell, dobrodušni čudak opsjednut ženama. Država im je osigurala stan, no kako bi ga zadržali, moraju dokazati da su spremni za suživot i funkcioniranje izvan ustanove. Duhovite scene u kojima dvojac svladava “probleme” poput naručivanja pizze, telefonskih razgovora, odlaska na večeru pa i zaljubljivanja nikoga nisu ostavili ravnodušnima.

– Smijala sam se od početka do kraja predstave, pun pogodak – rekla je Branka Šmit, koja je u kazalištu bila sa suprugom Stjepanom, sestrom Suzanom Vargović i šogoricom Petrom Šmit. Suprugu Olgu poveo je i Franjo Svetko, a u Kerempuh su došli iz Samobora.

– Večernjakov sam pretplatnik otkada znam za sebe. Kada sam vidio da poklanja ulaznice za predstavu “Elling”, odmah sam poslao poruku. Obožavamo kazalište, a ovu predstavu još nismo gledali. I, eto, super smo proveli, i to potpuno besplatno, nema boljeg – kazao je F. Svetko.

I još besplatno, nema boljeg

Večernjakovi su pretplatnici uživali i u “Velikoj zvjerci”, drami začinjenoj crnim humorom koja je nastala u produkciji Planet Arta, a izvedena je u Lisinskom. Za tu je predstavu Večernji list u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba podijelio 260 ulaznica, a razgovori trojice biznismena koje glume Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić zaradili su ovacije. Što zapravo čini uspješnog čovjeka i jesu li važniji obitelj i vjera ili dobro sklopljen posao, neka su od pitanja kojima su se bavili.

– Jako smo uživali u predstavi. Već smo je jednom gledali i drago nam je da smo mogli ponovno u njoj uživati, ovaj put besplatno – kazali su Branka i Ivan Špoljarić, koji su baš tog dana slavili 30. godišnjicu braka. Večernjak čitaju gotovo sve to vrijeme, a listanje omiljenih novina, istaknuli su, jutarnja im je rutina uz kavu.

“Veliku zvjerku” prije nisu gledale Mira Jordanić i Vesna Đuričić, no čule su, kazale su, dobre stvari o toj nagrađivanoj predstavi pa su bile sigurne da će se dobro zabaviti. Posebno je, pak, bila sretna Božica Bukal, koja je u Lisinski došla s prijateljicom Marijom Klak. To što je od Večernjaka dobila ulaznice za predstavu, naime, prvi joj je put u životu da je nešto osvojila.

– Jednom sam se prijavila na nagradnu igru u kojoj su svi trebali dobiti pa ni tad nisam uspjela. Zato ću posebno uživati u ovom osjećaju. I hvala Večernjem listu što me je poveo na predstavu – istaknula je Božica Bukal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije