Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Googleov dodatak

Za nostalgičare - uživanje u VHS efektu na YouTubeu

YouTube
Press Association/PIXSELL
15.04.2013.
u 10:50

Google u čast 57-godišnjice izdavanja prvog komercijalnog snimača video kazeta dodaje VHS efekt na određeni YouTube video sadržaj

Google je dodao VHS efekt na određene YouTube video isječke povodom 57 godina od izdavanja prvog komercijalnog snimača video kazeta kompanije Ampex. VHS efekt korisnici mogu aktivirati ikonom u obliku kazete u donjem desnom dijelu YouTubea, na video isječcima koji podržavaju ovu mogućnost.

Ampexov snimač predstavljen 1956. godine cijenom je bio dostupan uglavnom samo televizijskim kućama, dok je JVC-jev VHS format 70-tih godina prošlog stoljeća tehnologiju približio i kućnim korisnicima.

Googleov VHS efekt daje YouTube video isječcima prepoznatljivu distorziju kvalitete i različite artefakte koji će zasigurno biti poznati svima koji su odrasli u vremenu prije DVD-a i digitalnog videa. Nije poznato namjerava li Google ovaj efekt ostaviti kao standardnu mogućnost za korisnike željne vintage ugođaja u pregledavanju YouTube sadržaja.

>>Blizanke razdvojili nakon rođenja, pronašle se na YouTube-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije