Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Za nostalgičare - uživanje u VHS efektu na YouTubeu

Google u čast 57-godišnjice izdavanja prvog komercijalnog snimača video kazeta dodaje VHS efekt na određeni YouTube video sadržaj
15. travnja 2013. u 10:50 0 komentara 415 prikaza
YouTube
Foto: Press Association/PIXSELL

Google je dodao VHS efekt na određene YouTube video isječke povodom 57 godina od izdavanja prvog komercijalnog snimača video kazeta kompanije Ampex. VHS efekt korisnici mogu aktivirati ikonom u obliku kazete u donjem desnom dijelu YouTubea, na video isječcima koji podržavaju ovu mogućnost.

Ampexov snimač predstavljen 1956. godine cijenom je bio dostupan uglavnom samo televizijskim kućama, dok je JVC-jev VHS format 70-tih godina prošlog stoljeća tehnologiju približio i kućnim korisnicima.

Googleov VHS efekt daje YouTube video isječcima prepoznatljivu distorziju kvalitete i različite artefakte koji će zasigurno biti poznati svima koji su odrasli u vremenu prije DVD-a i digitalnog videa. Nije poznato namjerava li Google ovaj efekt ostaviti kao standardnu mogućnost za korisnike željne vintage ugođaja u pregledavanju YouTube sadržaja.

>>Blizanke razdvojili nakon rođenja, pronašle se na YouTube-u

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.