Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORED VAS SU

YAC -aplikacija koja olakšava upoznavanje i ne treba internet

12.06.2017.
u 11:00

Aplikacija promovira druženje. Omogućuje da vidite i prepoznate druge osobe željne druženja, a koje se nalaze upravo u vašoj blizini, kazuje vam tko jest za druženje i ujedno vam govori jeste li i vi primijećeni te na taj način i olakšava upoznavanje – kaže kreatori appa

Aplikacija YAC (Your Actual Contact), možda zvuči paradoksalno budući da je morate skinuti iz online trgovine i imati je na svom pametnom telefonu, pokušava potaknuti korisnike da se druže u stvarnom životu.

– Da, cilj nam je da aplikacija pokrene offline druženje, da se ljudi maknu s interneta i ponovno se počnu družiti u “pravom”, fizičkom svijetu – kazuju to braća Alen i Aleš Živković, osnivači startupa Formdigit u Londonu koji su i osmislili aplikaciju. Uskoro YAC aplikaciju planiraju promovirati upravo u Hrvatskoj, a zamislili su da početak te kampanje bude na Zrću, Hvaru... i ostalim in mjestima na obali gdje ima najviše mladih.

– Naša aplikacija promovira druženje. Omogućuje da vidite i prepoznate druge osobe željne druženja, a koje se nalaze upravo u vašoj blizini, kazuje vam tko jest za druženje i ujedno vam govori jeste li i vi primijećeni te na taj način i olakšava upoznavanje – kaže Alen.

– Aplikacija je svojevrsni “probijač leda” ili inicijator – tvrde kreatori te dodaju da je primjenjiv i kod poslovnjaka za stvaranje veza i kontakata, kao i za sve one koji vole putovati i pohoditi festivale. Upravo na takvim događanjima omogućava im da prepoznaju one koji se žele družiti i s njima ostvare kontakt.

Aplikacija ima ugrađene feature poput ocjene utjecaja, dakle, pokazuje razinu želje za druženjem upravo s tom osobom, a ocjenjuju vas u trenutku kada vas vide.  A tu je i time lapse, značajka koja pokazuje  tko je sve bio na lokaciji u posljednja 24 sata. Tako možete, primjerice, znati tko je bio u kafiću u kojem sjedite u zadnja 24 sata – pojašnjava Alen. Dodatna vrijednost aplikacije je to da ne morate biti cijelo vrijeme na internetu te i vas povezuje i na mjestima gdje signal i nije toliko dobar jer postoji mogućnost pier-to-pier veze, odnosno povezuje one koji se nalaze na istom mjestu odnosno vrlo blizu jedni drugima. Aplikacija, naime, prvo pokazuje ljude koji su u neposrednoj blizini, a tek potom one koji su izvan dosega, pojašnjava Alen.

Ljude koji se nalaze blizu pokazuje bez zakašnjenja, što aplikaciji daje posebnu vrijednost budući da je skraćeno vrijeme sinkronizacije, a to, vjeruju kreatori, ostale aplikacije nemaju. Inače, aplikacija je jednostavna, potrebna je tek registracija i, naravno, koristi se internet, no kada to nije moguće, uvezuje mobitele direktno, ako to želite. Aplikacija je besplatna i ostat će, kažu kreatori. Za sada je dostupna samo za  iOS platformu, ona za Android je u izradi. U fazi je predlansiranja, a tada će, za početak, provjeriti kako korisnici reagiraju i kako ga koriste te će razraditi daljnje planove i nove značajke.  Plan je predstaviti aplikaciju na hrvatskoj obali ovoga ljeta. Stoga, isprobajte, skinite YAC i družite se, poziva Alen.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije