Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U Hrvatskoj dostupna čak četiri nova modela Huawei rutera

Huawei je predstavio svoju najnoviju seriju rutera WiFi AX3 koja dolazi s podrškom za Wi-Fi 6 standarde. Kompanija je iskoristila svoju stručnost na području 5G-a u razvoju tehnologije koja omogućuje neometanu suradnju rutera i ostalih uređaja. Povezivost na razini čipseta omogućuje proizvodima serije WiFi AX3 da pruže moćnu Wi-Fi 6 Plus vezu kada se koriste zajedno s Huawei uređajima.
31. svibnja 2021. u 15:55 80 prikaza
Huawei WiFi AX3

Huawei je predstavio svoju najnoviju seriju rutera WiFi AX3 koja dolazi s podrškom za Wi-Fi 6 standarde. Kompanija je iskoristila svoju stručnost na području 5G-a u razvoju tehnologije koja omogućuje neometanu suradnju rutera i ostalih uređaja. Povezivost na razini čipseta omogućuje proizvodima serije WiFi AX3 da pruže moćnu Wi-Fi 6 Plus vezu kada se koriste zajedno s Huawei uređajima.

Korisnicima u Hrvatskoj kod prodajnih su partnera sada dostupni WiFi AX3 ruteri. Četvrojezgreno izdanje moguće je pronaći po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 799 kn, dok verzija s dvije jezgre stoji 599 kn. Predstavljeni su i modeli WS5200 i WS318n koji dolaze po preporučenim maloprodajnim cijenama od 399 i 159 kn.

Kao glavno čvorište koje povezuje uređaje u Huaweijevoj revolucionarnoj strategiji 1+8+N, Huawei WiFi AX3 sadrži HomeSec sigurnosne standarde, pružajući korisnicima intuitivnu, brzu, stabilnu i sigurnu Wi-Fi 6 vezu u svako doba.

Huawei Wi-Fi 6 Plus: Rušenje barijera dinamičnim suženim frekvencijskim pojasom

Ruteri Huawei WiFi AX3 serije opremljeni su ekskluzivnim Gigahome procesorom i Gigahome Wi-Fi 6 čipsetom. Uz Wi-Fi 6 standarde, Huawei je integrirao tehnologiju suradnje s više čipova, kako bi se osiguralo da WiFi AX3 ruteri nude "Wi-Fi 6 Plus" s udvostručenom brzinom prijenosa, uz poboljšane mogućnosti prodiranja veze kroz zid kada koriste se s ostalim Huawei Wi-Fi 6 uređajima.

Četverojezgrena verzija Huawei WiFi AX3 serije također pruža podršku za Huawei Share. Jednostavnim dodirivanjem otključanog Android telefona s omogućenim NFC-om na NFC oznaku na ruteru, korisnici se mogu izravno povezati s Wi-Fi mrežom bez potrebe za unosom lozinke. Ova je značajka posebno korisna u ugostiteljstvu ili hotelijerstvu gdje štedi vrijeme i nespretno ručno upisivanje lozinki.

Uz ekskluzivnu dinamičku uskopojasnu tehnologiju, četverojezgrena verzija rutera donosi četiri neovisna pojačala signala (dvojezgrena verzija sadrži dva pojačivača), omogućujući rad mreže na više Huaweijevih rutera, uz podršku za bežični, žični i hibridni način spajanja koji proširuju mrežni pristup u svaki kutak u kućanstvu ili poduzeću.

HUAWEI WiFi AX3 Pro uzima u obzir čimbenike koji usporavaju brzinu bežične mreže, optimizira sustav usmjeravanja iz sloja aplikacije, sloja pokretačkog programa i sloja jezgre te uspostavlja dvogodišnji testni model starenja kako bi osigurao njegovu dugoročnu stabilnost.

Četverojezgrena verzija WiFi AX3 rutera također uključuje HomeSec sigurnosnu zaštitu. Neovisna sigurnosna zona ugrađena je u četverojezgreni čip Gigahome, a sigurnosno rješenje TrustZone izrađeno je od mikro jezgre. Ovo je rješenje dobilo certifikat Evaluation Assurance Level-5 (EAL5) od Common Criteria, svjetski priznate organizacije za certificiranje IT proizvoda, što dodatno potvrđuje sigurnosne mjere zaštite.

Huawei je uložio desetke milijuna dolara u razvoj namjenskih čipova za rutere. Kombinacijom softvera i hardvera, Huawei je eliminirao više od 80 posto problema koji se odnose na zamrzavanje, latenciju i pucanje veze. Uz postojeću AX3 seriju, Huawei će nastaviti koristiti Gigahome čipsete na kasnijim proizvodima.

Osim novih rutera, Huawei je nedavno predstavio i druge nove proizvode na hrvatskom tržištu. Nedavno su objavili kako su tržišni lider po prodaji pametnih satova u Hrvatskoj, a nakon što su nedavno predstavljene FreeBuds 4i bežične slušalice koje odlikuje vrhunski zvuk i autonomija po prihvatljivoj cijeni, odnedavno je kod prodajnih partnera moguće pronaći i prvi monitor na domaćem tržištu – Huawei Display 23,8“, kao i osvježene modele laptopa MateBook D 14 i D 15.

Christian Eriksen
Josip Vincelj
Naš priznati kardiolog objasnio što se dogodilo s Dancem Eriksenom: Da je infarkt, osjetio bi bol...
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac