Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

T-Mobile u Europi prodao 120.000 iPhonea

apple-txt.jpg
import
26.08.2008.
u 12:52

Appleov iPhone nastavlja nizati uspjehe, a nakon matičnog američkog tržišta, sve više osvaja i ono europsko. Najveći distributer iPhonea u Europi, njemački T-Mobile, objavio je kako je na tržištu EU dosad prodao 120.000 primjeraka najpopularnijeg multimedijalnog telefona.

Najviše iPhonea prodano je u Njemačkoj, njih 75.000. Osim u Njemačkoj, T-Mobile distribuira iPhone na tržišta Austrije i Nizozemske te odnedavno na tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Datum dolaska na hrvatsko tržište još je uvijek nepoznat.

Prodaja u Europi ide izvrsno iako se povremeno pojavljuju problemi s dostavom zbog čega se na nove primjerke Appleovog telefona ponekad čeka i do nekoliko tjedana.

Zahvaljujući nedavno potpisanom ugovoru, iPhone će se uskoro naći i na ruskom tržištu i to posredstvom najvećeg tamošnjeg mobilnog operatera Mobile TeleSystems (MTS).

Iako se iPhone u Rusiji još nije počeo službeno prodavati, taj je telefon vrlo tražena roba na tamošnjem crnom tržištu. Procjenjuje se da će do kraja godine broj Rusa koji posjeduju iPhone narasti na 700.000.

(A.Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije