Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internet protiv TV-a

Sve više vremena provodimo gledajući video na internetu

youtube
AFP/Pixsell
14.02.2011.
u 22:06

Najbrži rast bilježe YouTube i Google gdje je veći dio sadržaja i dalje besplatan, ali pažnju plijeni i uspjeh servisa Netflix koji za mjesečnu pretplatu od 10 dolara nudi gledanje filmova i serija putem, piše Wall Street Journal.

Gledanje video sadržaja preko interneta sve je popularnije, a raste i broj korisnika koji su spremni platiti za gledanje videa na internetu.

U odnosu na prošlu godinu, vrijeme koje provedemo gledajući video na internetu povećalo se za 45 posto. Broj gledatelja takvih sadržaja narastao je za 3,1 posto, a pogledali smo 28 posto više video snimaka, izvijestila je kompanija za medijska istraživanja Nielsen Holdings.

Najbrži rast bilježe YouTube i Google gdje je veći dio sadržaja i dalje besplatan, ali pažnju plijeni i uspjeh servisa Netflix koji za mjesečnu pretplatu od 10 dolara nudi gledanje cijelih filmova i serija putem interneta, piše Wall Street Journal. Ta se stranica plasirala među 10 najpopularnijih stranica s video sadržajem.

Netflix je u odnosu na prošlu godinu imao rast od 38 posto dok je YouTube pao za 2,6 posto iako ga brojka od preko osam milijarda pregleda mjesečno i dalje drži na tronu.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kemijska olovka
09:58 15.02.2011.

A ne ono gledat cu hrvatske programe lol. Ne gledam domacu televiziju vec vise od dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije