Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnologija

Srbijanski mobitel ne konkurira hrvatskome

noa h4
Foto: Hangar 18
28.07.2015.
u 14:30

Novi smartphone Tesla 6 gotovo identičan već afirmiranom hrvatskom Noi H4

        Sve je više informacija da je prvi srbijanski pametni telefon, ComTradeov Tesla Smartphone 6, koji bi se na tržištu trebao pojaviti u srijedu, gotovo identičan mobitelu Noa H4 koji već devet mjeseci prodaje hrvatska tvrtka Hangar 18. Poslovni dnevnik prenio je prve fotografije mobitela Tesla, koji je objavio srpski Telegraf.rs, a prvi komentar bio je da se identičan mobitel prodaje pod brendom Noa H4 u Hrvatskoj te u Kini pod brendom INEW 7.

– Svaka konkurencija je dobra, ali mi Nou H4 prodajemo već devet mjeseci i zato se pripremamo da u rujnu predstavimo kompletnu novu liniju mobitela pod brendom H18 – kaže Zoran Bogdanović, član uprave Hangara 18. Prethodno je tvrtka iz Koprivnice objavila da je prodala 60 tisuća mobitela pod svojim brendom i dosegnula 6-7 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj svoje mobitele prodaje i najveća IT tvrtka u regiji M SAN grupa. U ponudi ima čak 20 modela Vivaxa, koje prodaje i preko mreže svojih partnera u regiji. Treći domaći igrač, HG Spot, koji je sredinom 2013. predstavio smartphone pod vlastitim brendom Forcebook, ove se godine povukao iz tog tržišnog segmenta.

U IT branši u Hrvatskoj ne očekuju da bi ComTrade sa svojim smartphoneom mogao ostvariti uspjeh u Hrvatskoj. Objašnjavaju da je to najveća srpska IT tvrtka prije nekoliko godina neuspješno pokušala sa stolnim računalima.

No ComTrade je, kao i M SAN, jak regionalni igrač. Bogdanović navodi da oni mobitele pod hrvatskim brendom H18 Noa uspješno izvoze u BiH, Crnu Goru, spremaju se prodavati ih i u Srbiji te u Makedoniji.

– U regiji smo dosta radili na tome da ostvarimo kvalitetnu suradnju i zadovoljstvo kupaca, a to se već sada osjeti kroz dodatnu potražnju – kaže Bogdanović. Veselin Jevrosimović, direktor ComTradea, kaže da se Tesla 6 proizvodi i sklapa u Kini, gdje njegova kompanija ima vlastitu tvornicu i zapošljava 300 radnika te da će biti u rangu Samsungova Galaxyja S3 i stajati do 250 eura.     

>> Hangar 18 prodao tisuću komada prvog hrvatskog pametnog sata

Komentara 11

DD
Don-Dom
19:22 28.07.2015.

Sve su to jeftini kineski mobiteli i kao takve ih tretiram (dakle ne kupijem ih). Kinezi ti na te mobitele stave ime koje hoćeš i komponente koje hoćeš. Pa si spreman za uvoz i glumatanje da si proizvođač mobitela. Štoto je naprosto smiješno... Jer to doslovce svatko može. Svaka čast kineskim tvrtkama Huawei, Meizu, ZTE koji prave vrhunske mobitele. Ovo što prodaju Hangar, Vivax i taj Tesla su malo žešći kineski šrot. Smiješno je naprosto reći da su oni proizvođači mobitela... Hahahha...

BA
barbaizamerike
17:23 28.07.2015.

oba iz kine sa malim prepravkama recite narodu istinu

Avatar C. Senor
C. Senor
20:22 28.07.2015.

Riječ je o kineskom mobitelu iNew V3 koji se već dugo nalazi na tržištu, Hangar 18 ga samo brendira. Ne znam samo kako ih nije sramota nazivati to hrvatskim prozivodom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije