Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGAO BI I BRŽE

Robot riješio Rubikovu kocku za samo 0,38 sekundi

Foto: Screenshot/YouTube
09.03.2018.
u 09:29

Katz tvrdi da se stroj može poboljšati, no proces je opisao kao 'dugotrajan'.

Dvojica istraživača napravila su robot koji za samo 0,38 sekundi rješava Rubikovu kocku. To je puno brže od trenutnog svjetskog rekorda kojeg drži njemački inženjer Albert Beer i njegov robot Sub1 Reloaded.

Ben Katz, student MIT-a, udružio se s Jaredom Di Carlom i napravio robot koji koristi kamere PlayStation Eye sa starog PlayStationa 3 kako bi raspoznao konfiguraciju kocke, piše BBC.

Tijekom procesa razvoja događale su se pogreške, a one su često završavale uništavanjem Rubikove kocke. Sustav je također imao problema s raspoznavanjem crvene i narančaste poje tako da su istraživači crnim markerom prebojali narančasta polja.

Katz tvrdi da se stroj može poboljšati, no proces je opisao kao 'dugotrajan'.

- Jared i ja smo trenutno izgubili interes za ugađanje stroja, no možda ćemo se s vremenom vratiti i poboljšati ga za 100 milisekundi - rekao je Katz.

Trenutni rekord Nijemca Beera priznat je u Guinnessovoj knjizi rekorda za 2017. godinu.

Komentara 2

KO
kodifan
10:17 09.03.2018.

0.38 sekundi...to je u biti 38 stotinki po onome kako piše...nešto tu ne štima

OB
Oblivion
11:17 09.03.2018.

U taj robot uložili znanje i novac a koristan je ko kurac u pape

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije