Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REKORD

Složio Rubikovu kocku za samo 5,25 sekundi

Rubikova kocka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
27.04.2015.
u 08:43

Prijašnji rekord držao je Mats Valk iz Nizozemske, kojemu je za slaganje bilo potrebno 5,55 sekundi

Prije mjesec dana objavili smo tekst od Davidu Vujasiću, mladom Petrinjcu koji može složiti Rubikovu kocku za samo 10,38 sekundi.

Zvuči nevjerojatno? Onda će vam još nevjerojatnije zvučati da novi svjetski rekord u slaganju Rubikove kocke iznosi samo 5,25 sekundi.

Upravo je toliko trebalo Collinu Burnsu da je složi na natjecanju u subotu u Doylestownu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvania. Prijašnji rekord držao je Mats Valk iz Nizozemske, kojemu je za slaganje bilo potrebno 5,55 sekundi.

Burnsov prijašnji rekord, postavljen 2014. godine, bio je također nevjerojatnih 5,93 sekundi, stoji na stranici World Cube Associationa, organizacije koje regulira i održava natjecanja u slaganju Rubikove kocke. Na njihovim stranicama još uvijek nije naveden novi rekord, no njihov predstavnik za Mashable je potvrdio da je rekord postavljen.

 

>> Robot od legića složio Rubikovu kocku za 3,253 sekunde

Komentara 1

ZA
zambezi
11:44 27.04.2015.

Zar se jos neko bavi s tim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije