Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idea Knockout

Regionalno natjecanje tehnoloških ideja gdje pobjeda vodi u Las Vegas

Idea Knockout
25.09.2017.
u 14:45

Natjecanje na kojem se osvaja put i izlagački štand na CES-u 2018. u Las Vegasu možete pratiti na licu mjesta, uz besplatan ulaz, 28. rujna 2017. od 10 sati u prostoru HUB385

Bliži nam se 28. rujna (četvrtak), dan kada ćemo doznati tko će biti hrvatski izlagači na CES-u 2018., najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju održati u Las Vegasu.

Odabrat ćemo ih između 20 fantastičnih timova koji će nastupiti na Idea Knockoutu 2017., najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja na koje vas pozivamo.

Ulaz je besplatan.

Dođite, dakle, 28. rujna u HUB385 u Zagrebu, gdje ćemo s početkom u 10 sati svjedočiti jedinstvenom okršaju znanja, ideja i volje te uživati u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju u režiji Buga. Navijajte za svoje favorite i sa žirijem koji će ostati u tajnosti do početka samog natjecanja rešetajte pitanjima natjecatelje kako bismo zajedno odabrali najbolje za put u Las Vegas.

Da vas dodatno zaintrigiramo za ovogodišnje izdanje Idea Knockouta, objavljujemo popis svih 20 timova (slučajnim redoslijedom) koji će svojom idejom pokušati nokautirati sve ostale konkurente. Idea Knockout 2017. održava se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Visoko učilište Algebra, Zagrebačka banka, HUB385, Uber i Beck’s pivo.     

 

1. CircuitMess – MAKERbuino     

MAKERbuino je uradi-sam prijenosna igraća konzola nalik na Nintendov GameBoy. Dolazi „nesastavljena“ (u dijelovima) – korisnik konzolu sastavlja prema uputama koje su svima dostupne besplatno na internetu. U procesu sastavljanja i korištenja konzole prolazi se kroz raznovrsne korisne i zanimljive tehničke aktivnosti.  

2. Baggizmo Wiseward     

Baggizmo Wiseward je pametni novčanik čija je osnovna funkcija povećanje sigurnosti kreditnih kartica, zaštita osobnih dokumenata i uočavanje krivotvorenih novčanica. Pametni novčanik spojen je na mobilni uređaj čime se smanjuje mogućnost gubitka, krađe ili zaboravljanja novčanika.     

3. Vollo

 Vollo razvija sustav za centralno bookiranje prijevozničkih karata koji će prijevoznicima omogućiti revolucionaran način praćenja prodaje. Koristeći strojno učenje, globalne distribucijske kanale prodaje – ona više nije ograničena na prodaju u jednom mjestu, zemlji, online ili šalterski.         

4. SightRun  

Projekt koji pomaže svima koji se bave trčanjem da uživaju u svojoj rekreaciji čak i kada su na putu. Aplikacija se ponaša kao audiovodič koji kombinira trčanje s razgledavanjem grada kako bi korisnici mogli obaviti svoj jutarnji sportski ritual uz upoznavanje nove destinacije.        

5.  Me.mum    

Me.mum je aplikacija za utvrđivanje, odnosno detektiranje plodnih dana kod žene, u produkciji jednog od osnivača Crnog jajeta.     

6. Aspida – TVizzy

TVizzy je video-push notifikacijska aplikacija koja korisnicima nudi videoisječke vijesti i/ili bitnih sportskih događanja odmah kada se dogode. Trenutačno omogućuje praćenje nogometnih utakmica prve i druge HNL.         

7. Eynio Remote

Tim Eynio razvija platformu za automatizaciju doma i nadzor. Osim softverske platforme, razvijen je i Eynio Remote – uređaj koji se sastoji od OLED ekrana i tipki s kojima je moguće upravljati raznim uređajima unutar doma, uz mogućnost signalizacije u slučaju da se negdje zametne.     

8. Reaktor FPV.One  

Reaktor FPV.One prve su zatvorene naočale na svijetu namijenjene upravljanju dronovima i ostalim autonomnim vozilima kroz iskustvo virtualne, odnosno dopunjene stvarnosti.        

9. PickUp    

Cilj projekta je stvoriti platformu koja se temelji na pametnim košaricama za kupnju robe u trgovini koje prepoznaju ubačene proizvode. Pri dolasku na blagajnu poznati su sadržaj i ukupna cijena kupnje te korisnik samo treba obaviti plaćanje. Pametne košarice funkcioniraju na opt-out principu i mogu postati iznimno korisne.      

10. Pointers     

Putnička platforma koja sadrži sve relevantne informacije o destinaciji – kategorizirane, produkcijski obrađene i prezentirane “na dlanu” turista. Ista platforma također nudi sve informacije o događanjima i lokacijama, a samu destinaciju promovira foto, video i VR 360° materijalom na društvenim mrežama.     

11. Melanoma Check  

Tim stvara mobilnu aplikaciju koja će na temelju fotografije moći procijeniti zloćudnost madeža te preporučiti pravodobni odlazak liječniku u svrhu prevencije raka kože.       

12. Sunthetic – Solar case charger  

Futrola za iPhone 6, 6S i 7 koja je ujedno i power-bank napajan solarnom energijom. Donosi 140% autonomije bateriji iPhonea te se sastoji od komponenti odobrenih od Appleovih preferiranih dobavljača.        

13. Axiomi – Modax

Koncept i prototip modularnog 3D printera za „prosumere“ koji se može koristiti i za lasersko graviranje. Konačni cilj projekta je stvoriti stolni stroj namijenjen stvaranju prototipova proizvoda s inženjerskim materijalima u FDM/FFF tehnologiji.          

14. CouchCoach     

CouchCoach je aplikacija namijenjena košarkaškim navijačima i ljubiteljima košarke u kojoj se mogu iskušati kao košarkaški treneri, to jest savjetnici trenera u tijeku utakmice koju gledaju uživo ili preko TV-a. Kroz zabavu i igru, pravi treneri dobivaju korisne savjete od svojih navijača u cilju što boljeg vođenja utakmice.     

15. Erebus

Erebus kućište jest prvo računalno kućište u svijetu koje posjeduje jedinstvenu mogućnost proširivanja svojih dimenzija u duljinu radi podržavanja svih komponenata bez kupovanja drugih i većih kućišta.         

16. LenTinTin – Robotsko kazalište lutaka

Robotsko kazalište lutaka uređaj je koji omogućuje učenicima izradu kratkih predstava umjesto tradicionalnog pisanja, odnosno odgovaranja lektire. Kombinira znanja iz STEM predmeta s umjetničkim i literaturnim predmetima.          

17. PicUp

PicUp je namijenjen korisnicima koji žele jednostavnost spremanja, dijeljenja i organizacije fotografija na događajima kojima su sudjelovali. Osim privatnih albuma, korisnici mogu stvoriti javne albume da bi svoje fotografije podijelili svima.          

18. Kazoze  

Kazoze je online platforma koja pomaže ljudima u traženju odgovarajućeg poslodavca ili posla. Na ovoj platformi zaposlenici postaju protagonisti tvrtki u kojima rade i imaju priliku anonimnim komentarima obavijestiti kandidate o uvjetima rada, prednostima, radnoj atmosferi, iskustvima ili samom natječaju.     

19. Parklio

Pametna barijera za parkiranje koja se napaja solarno te fizički onemogućuje neautorizirano parkiranje. Služi za osiguravanje privatnog parkirališnog mjesta ili za komercijalnu upotrebu prilikom privremenog korištenja parkirališnih mjesta.         

20. Hacksplosm Team

 Kreiranje online natjecanja u programiranju botova koji igraju osmišljenu igru. Natjecanja su koncipirana tako da testiraju generalno rješavanje problema vezano uz neku specifičnu vještinu. Projekt uz natjecanja kreira i softversku platformu koja će olakšati organizaciju i izvedbu hackathona.        

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije