Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u zagrebu

Reboot Infogamer: Pogledajte zašto su deseci tisuća ljudi pohrlili na Velesajam

Zagreb: Star Wars cosplay contest na Reboot InfoGamer sajmu
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/7
27.11.2017.
u 17:15

Zbog povećanja sajamske površine na čak 16 tisuća kvadratnih metara, prvih nekoliko dana sajma izbjegnute su gužve

Deseci tisuća posjetitelja slili su se ovoga tjedna u šest izložbenih hala zagrebačkog Velesajma na šesti Reboot Infogamer, koji je od pridruženog eventa Interlibera postao samostalna velesajamska atrakcija koja se može mjeriti s ozbiljnim inozemnim gamerskim festivalima. Ovogodišnje izdanje obilježio je izniman broj događanja s centralnim e-sport natjecanjem VIP Adria lige čije je gledalište bilo veće od prosječne hrvatske kazališne dvorane: tu su se pratili turniri u igrama Fifa 18, Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends čiji je ukupni nagradni fond iznosio impresivnih dvadeset tisuća eura. Ovaj regionalni turnir održava se pod okriljem ESL-a, najveće svjetske e-sport organizacije.

Više gledatelja nego Oscar

– Koliko je e-sport popularan, govori i činjenica da je prošlogodišnji finale igre League of Legends pratilo više gledatelja nego, primjerice, NBA finale ili dodjelu filmskih nagrada Oscar – ocijenila je Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta čiji se sponzorski utjecaj itekako odrazio na ukupni dojam i ponudu Infogamera.

Zbog povećanja sajamske površine na čak 16 tisuća kvadratnih metara, prvih nekoliko dana sajma izbjegnute su gužve i djelovalo je da svatko s lakoćom može prići nekome od stotinjak izlagača ili testirati svoje igraće sposobnosti na nebrojenim kompjuterima i konzolama s pridruženim VR kitovima. Kako se bližio vikend, prilaženje popularnijim igrama postajalo je igra sama za sebe, a pozornicama s kojih su se po okupljenoj vrištećoj publici bacale vrijedne nagrade i promotivni suveniri bilo je gotovo nemoguće prići.

Među domaćim izlagačima prostorno je dominirala Sancta Domenica, distributer koji je omogućio da zaigramo novi Call of Duty: WWII, Destiny 2, Tekken, PES2018 i niz drugih igara, a kao posebnu atrakciju ističemo predstavljanje igara Detroit: Become Human i Shadow of the Colossus (PS4 remake) koje će službenu premijeru na Playstationu imati tek za četiri mjeseca.

Uočljiv i dobro posjećen štand imao je Croteam, vjerojatno najpoznatiji hrvatski proizvođač videoigara čiji je Serious Sam (odnedavno i u VR verziji) jedan od naših najprepoznatljivijih digitalnih izvoznih proizvoda. Hrvatske tvrtke, kaže nam direktor sajma Damir Đurović, čine oko pedeset posto predstavljenih izlagača.

Najveći u regiji

– Osim Croteama, koji je uspjesima sigurno najjači studio u regiji, a koji na Infogameru uz nove igre predstavlja i svoj gamedev inkubator, istaknuo bih i sjajne Games revolted koji na Infogameru predstavljaju prvi hrvatski digital trade-in game Phageborn koji je produkcijski na razini najvećih svjetskih naslova te vrste. Produkcijski, razinom i brojem izlagača, a time i čitavog sajma, možemo reći da smo preskočili tri ljestvice u odnosu na prošlu godinu – rekao nam je ponosni Đurović ističući da je još prerano reći jesu li preskočili očekivani broj od sedamdeset tisuća posjetitelja jer se tijekom vikenda ostvari osamdesetak posto ukupnog sajamskog prometa.

Zagreb: Star Wars cosplay contest na Reboot InfoGamer sajmu
1/24

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije