Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Puno putujete? Dobro zapamtite mapu na kojoj se nalaze WiFi šifre zračnih luka

Kada osoba odabere zračnu luku klikom će dobiti uputu gdje da sjedi kako bi imali najbolji prijem Wi-Fi signala, a dobit će i druge instrukcije uključujući i šifre za pristup mrežama.
18. veljače 2017. u 21:25 1 komentara 3106 prikaza
wifimapa
Foto: Screenshot

Zamislite da se nalazite negdje u nekoj zračnoj luci u inozemstvu i prisiljeni ste čekati let nekoliko sati. U tom slučaju većina ljudi će posegnuti za mobitelom kako bi 'ubila vrijeme'.

No, mobiteli neće biti pretjerano korisni ako nemate pristup internetu, a jednoj dobroj osobi palo je na pamet da napravi interaktivnu mapu na kojoj će biti zapisane sve šifre.

Bloger i inženjer za računalnu sigurnost, Anil Polat, autor je te mape koju redovito osvježava, ali i proširuje, javlja Mashable.

Kada osoba odabere zračnu luku klikom će dobiti uputu gdje da sjedi kako bi imali najbolji prijem Wi-Fi signala, a dobit će i druge instrukcije uključujući i šifre za pristup mrežama. Dobro zapamite u kojim zračnim lukama ćete boraviti pa proučite detalje i uživajte u besplatnom internetu.

>> Spremate se na poslovno putovanje? Donosimo vam 10 korisnih savjeta

>> Dobre vijesti za sve koji putuju i surfaju – Google nudi jeftini bežični internet

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • hdz komunjara:

    Nepotrebno, ili je free wifi ili se spojiš na aerodromsku mrežu i prijaviš se e-mailom i ponegdje se dobije sat vremena, a negdje je neograničeno