Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Project Fi

Dobre vijesti za sve koji putuju i surfaju – Google nudi jeftini bežični internet

Tablet
Foto: Till Simon Nagel/DPA/PIXSELL
16.12.2015.
u 17:40

Uređaji koji podržavaju ovu mogućnost su iPad Air 2, iPad mini 4, Galaxy Tab S, Nexus 7 i Nexus 9

Iz Googlea stižu dobre vijesti za sve putnike koji vole surfati internetom – uskoro će u ponudi biti jeftiniji internet u 120 zemalja diljem svijeta kako bi korisnici izbjegli skupe roaming pakete.

Projekt Fi, Googleova vlastita mreža, uskoro bi trebao pružiti brzi bežični internet za cijenu od 10 dolara za gigabajt, bez obzira na to gdje se nalazili. Ta je opcija dostupna u trenutno 120 zemalja diljem svijeta, piše RT.  

Oni koji žele ranije pristupiti programu mogu zatražiti pozivnicu.

– S ovim novitetom se na mobilni internet možete spojiti putem tableta i drugih uređaja koji se mogu spajati na internet dok ste na putu. Jednom kada ste naručili i primili SIM podatkovnu karticu, umetnete je u kompatibilan uređaj, pratite upute i to je to – trenutačna povezanost na bežični internet – rekla je Laura Holmes, viša menadžerica za Project Fi.

Uređaji koji podržavaju ovu mogućnost su iPad Air 2, iPad mini 4, Galaxy Tab S, Nexus 7 i Nexus 9.

Ova usluga će uvelike promijeniti cijenu interneta za putnike jer cijena od 10 dolara za gigabajt prometa je povoljnija cijena od skupih cijena roaminga koje korisnicima nude operateri.

>> Google će početi nuditi usluge mobilnog operatora

Ključne riječi

Komentara 3

ME
meerkat
08:55 17.12.2015.

clickbait naslov

Avatar Honduras
Honduras
23:24 17.12.2015.

10 $ za gb je vama ludo povoljno???

DI
dinosvemirac
07:14 24.12.2015.

Baš je dobra vijest. Jako je povoljno. Da hoče i taj Google propasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije