Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI GAMER

Otišao iz Venezuele u L. A. da bi igrao igrice, sada zarađuje 100.000 $ na godinu

Diego Ruiz
Foto: Twitter
25.05.2015.
u 13:31

Diego “Quas” Ruiz vježba 10 sati na dan, a već se bliži kraju karijere

Napuštanje domovine i odlazak u stranu zemlju u potrazi za poslom nikad nije jednostavno, a pogotovo je teško kada ne znate što vas čeka u tuđini. Diego “Quas” Ruiz imao je 21 godinu kada je prije dvije godine iz Venezuele otišao u Los Angeles, i to kako bi igrao video-igre.

- U Venezueli svaki dan morate razmišljati o tome što ćete raditi, koji ćete posao dobiti - rekao je Ruiz za Business Insider.

- Mislio sam da će život u SAD-u biti lakši i manje stresan.

Odlazak u Ameriku bio je vrlo riskantan potez, no čini se da se isplatio jer Ruiz danas kao član Teama Liquid, koji se natječe u igranju igre League of Legends, zarađuje oko 100.000 dolara na godinu. Osim plaće, u taj iznos ulaze i sponzorski novac i prihodi od stranice za streaming Twitch.

Iako gaming možda na prvi pogled uopće ne izgleda kao pravi posao, to nije baš tako. Da bi vas ljudi platili da igrate trebate biti najbolji, a da biste bili najbolji trebate jako puno vježbati. Ruiz vježba čak 10 sati na dan uz tek pokoju pauzu. Ruiz danas ima 23 godine, što je za profesionalnog gamera već dosta, jer većina ih odlazi u mirovinu s 25 godina. Ruiz i nakon gamerske karijere planira ostati u SAD-u i posvetiti se programiranju ili dizajniranju igara.

>> Slavni gamer (22) završava karijeru zbog ozljede

>> Napustio je fakultet i sport da bi zarađivao igrajući video-igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije