Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Novi iPhone 5 od 2. studenog i u Hrvatskoj

Dok HT ne navodi cijene, kod Vipneta će se kretati od 599 do 1399 kuna u tarifama Bez limita
26. listopada 2012. u 15:16 0 komentara 3 prikaza
apple iphone 5
Foto: AFP/PIXSELL

Appleov iPhone 5 u Hrvatskoj će se u prodaji pojaviti u petak 2. studenog u prodajnim centrima Vipneta i T-HT-a, na čijim se službenim stranicama korisnici već sada mogu predbilježiti za svoj primjerak uređaja.

NanoSIM kartice potrebne za besprijekorno korištenje uređaja, već se mogu nabaviti u T-Centrima, a zamjena postojećih SIM kartica za NanoSIM je besplatna. Dok HT ne navodi cijene, poznato je da će kod Vipa iPhone 5 sa 16 GB memorije biti dostupan od 599 kuna, model od 32 GB za 1099 kuna, a model od 64 GB za 1399 kuna u tarifama Bez limita na svim maloprodajnim mjestima. Novi iPhone 5 omogućit će korisnicima Vipa povezivanje putem DC-HSDPA mreže.

>> Kako se iPhone 5 nosi s glavnim izazivačima i konkurentima

–- Nakon što je prošlogodišnji iPhone 4S izazvao svojevrsnu iPhone revoluciju u Hrvatskoj, dolazak još naprednijeg, bržeg i prilagodljivijeg iPhonea 5 očekivano je događaj koji izaziva veliku pozornost korisnika. Svi korisnici iPhonea 5 u Vipovoj mreži doživjet će osjetno povećanje brzine podatkovnih usluga u odnosu na mogućnosti većine dosadašnjih pametnih telefona. Zahvaljujući našoj HSDPA + dual carrier tehnologiji koju novi iPhone 5 podržava, naši korisnici u svim gradovima i više od 500 manjih naselja imat će najuzbudljivije korisničko iskustvo u najboljoj mobilnoj mreži – rekao je Mario Cvitković, član uprave i glavni direktor za marketing, prodaju i službu za korisnike Vipneta.

– Suradnja s Appleom uvijek je bila posebno uzbudljiva. Jako mi je drago što će vrhunske performanse ovog uređaja moći iskoristiti daleko više naših korisnika, budući da znatno proširujemo 3G signal diljem zemlje. Važno nam je da svi naši korisnici imaju pristup brzom internetu, to nam je strateška smjernica. Već sada smo dostupnost brzog interneta povećali korisnicima na širokom području središnje i istočne Hrvatske, a slijedi i ostatak zemlje. Također, imamo i najveću pokrivenost 4G signalom, a korisnicima smartphonea uskoro ćemo ponuditi i uslugu na našoj LTE tehnologiji – poručuje Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike HT-a.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.