Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sofnetova nova ulaganja

Izravno 
do sadržaja 
u Kini

21.08.2018.
u 14:40

Telekom operater 
ima direktni pristup oblacima u Aziji.

Softnet je prva tvrtka u Hrvatskoj koja je počela nuditi usluge izravnog pristupa sadržaju u Kini kroz platforme Alibaba Cloud Express i Tencent Direct Connect, stoji u priopćenju. Programeri aplikacija za kinesko i šire azijsko tržište imaju brz pristup sadržajima iz tih zemalja i mogu ih povezati sa svojim platformama, poručuju iz te telekomunikacijske tvrtke koja temelji poslovanje na direktnim vezama na “Tier 1 backbone” mrežu s niskom latencijom preko vlastitih i virtualnih pristupnih točaka u Europi i Aziji. Softnet povezuje Europu i Aziju nadzemnim optičkim linijama preko Rusije kako bi jamčili najnižu moguću latenciju, za razliku od većine linija za internet koje povezuju te kontinente podzemnim kablovima u Tihom, Atlantskom i Indijskom oceanu.

Najnovija usluga Softnetovim klijentima omogućava prijenos željenih podataka na udaljene servere. Zahvaljujući računalstvu u oblaku oni zato više nisu fizički ograničeni na korištenje određenog računala već mogu doći do podataka i obrađivati ih s bilo koje lokacije i kada njima odgovara, objasnio je Andrej Boštjančič, direktor Softneta.

– Određene funkcionalnosti na internetu u Kini su puno sporije nego drugdje u svijetu, a dio weba je potpuno nedostupan. Uz pomoć najnovije Softnetove usluge, programeri aplikacija za kinesko i azijsko tržište imaju brz pristup sadržaju i mogu ga povezati s ostatkom svojih platformi. Prvi smo operater koji je ponudio tu uslugu u Sloveniji i Hrvatskoj, ali nudimo je i svim programera aplikacija iz cijele Europe – kaže A. Boštjančič.

1/6

Najpoznatiji pružatelji tih usluga na zapadu su, prema Bostjančiču, Amazon i Microsoft dok su u Aziji, posebno u Kini, to Alibabini i Tencentovi oblaci. Alibaba zbog svoje B2B platforme, a Tencet zbog WeChat aplikacije, smatra direktor Softneta.

– Puno je dvojbi oko korištenja računalstva u oblaku radi sigurnosti podataka. Ipak, mnogim je tvrtkama danas veći problem gubitak podataka nego loša investicija. Oblak je na neki način postao mjesto čuvanja podataka i mnogima je već uobičajeno imati uslugu koja omogućava preuzimanje podataka s udaljenih servera – smatra A. Boštjančič.

Većina pružatelja usluga nudi brz i direktan pristup određenom serveru i njegovom sadržaju preko svojih telekom partnera. Softnet tu uslugu nudi direktno za servere i sadržaje u Kini, preko Alibaba Cloud Expressa i Tencent Direct Connecta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije