Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IoT projekt

Hrvatski startup Vebbu niže međunarodne uspjehe

Vebbu
Foto: Screenshot Vimeo
1/2
09.03.2015.
u 16:03

Njemački akcelerator Code_n odabrao ih je za jedne od 50 finalista kojima su platili cjelokupne troškove izlaganja na ovogodišnjem CeBIT-u

Hrvatski startup Vebbu, Internet of Things (IoT) projekt, u posljednje vrijeme niže uspjeh za uspjehom. Njemački akcelerator Code_n odabrao ih je za jedne od 50 finalista kojima su platili cjelokupne troškove izlaganja na ovogodišnjem CeBIT-u, koji počinje za tjedan dana. Prošli su tjedan pak uvršteni među tri najbolja na događaju finske Startup Saune u Budimpešti.

U Vebbuu tvrde da interes za njih pokazuu još neki proizvođači te igrači na području IoT-a, a zapažen nastup su imali i na nedavno održanom prestižnom Web Summitu u Dublinu.

Vebbu je baziran na kompleksnom softwareu koji razvijaju zadnje 4 godine te kao benchmarking predstavljaju pametni termostat, za koji kažu da je nešto kao NEST, samo za europsko tržište, te puno dublje tehnološki razrađeno.

"Kako je naš CEO, Hrvoje Lasić, proveo godine u HVAC industriji (radeći za Carrier) tako mu je problematika vrlo bliska. Ujedno, glavni software developer, Damir Šefezi, (osoba koja je došla do gotovo kraja FER-a te zatim napustio taj fakultet da bi upisao strojarstvo koje je i završio) radi na softveru već godinama te prema feed back-u koji smo najrecentnije dobili od Deutsche Telekoma, možemo reći da smo na pravom putu", priopćili su iz Vebbua. Savjetnik na projektu je Ivor Bukovac.

 

>> Granica između fizičkog i virtualnog naprosto će nestati, već sad živimo SF

>> Bum pametnih satova, robota 
i dronova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije