Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog novog buga

Gotovo je: Google već u travnju gasi svoju društvenu mrežu

Google
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2018.
u 12:27

'Bug' je otkriven 'nedavno', tvrde u Googleu, a u mrežu je ušao u studenom

Google je najavio gašenje društvene mreže Google+ već u travnju iduće godine, ranije no što su planirali, zbog novog 'buga' koji je omogućio pristup podacima 52 milijuna korisnika, iznova potpirivši sumnje u kontrolu privatnosti u tom softverskom divu.

Iz Googlea su izvijestili da je bug vanjskim inženjerima omogućio pristup privatnim podacima 52 milijuna korisnika, uključujući "ime, email adresu, zanimanje i dob".

Podaci su izloženi mogućnosti neovlaštenog pristupa dan uči prvog svjedočenja izvršnog direktora Sundara Pichaija pred istražnim povjerenstvom američkog Kongresa.

Google
1/18

'Bug' je otkriven 'nedavno', tvrde u Googleu, a u mrežu je ušao u studenom.

Stoga su pomaknuli planirano gašenje potrošačke varijante društvene mreže Google+ s kolovoza na travanj iduće godine.

Odluka o gašenju Google+ donesena je u listopadu nakon što su u kompaniji otkrili 'bug' koji je stotinama vanjskih inženjera omogućio uvid u podatke najmanje 500 tisuća korisnika.

"Zbog otkrivanja novog buga odlučili smo ubrzati gašenje svih Google+ API-ja (sučelja za programiranje aplikacija); to ćemo napraviti u idućih 90 dana'", napisao je čelnik upravljanja proizvodima u odjelu aplikacija za poslovne korisnike David Thacker.

"Također smo odlučili ubrzati gašenje Google+ namijenjenog potrošačima s kolovoza 2019. na travanj 2019.", dodao je Thacker.

Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije