Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST

Facebook uveo 'instant-članke' za brže i interaktivnije čitanje

Facebook
Foto: Facebook
1/2
13.05.2015.
u 11:29

Instant-članci izdavačima omogućuju objavu članaka izravno na news feedu Facebooka za iPhone

Facebook je u suradnji sa devet medijskih kuća pokrenuo "instant-članke" (Instant Articles), koji izdavačima omogućuju objavu članaka izravno na news feedu Facebooka za iPhone.

Mediji s kojima se Facebook povezao su The New York Times, BuzzFeed, National Geographic, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel i Bild. Instant-članci omogućit će im dijeljenje brzih i interaktivnih članaka uz zadržavanje kontrole nad sadržajem i poslovnim modelima, rekao je Chris Cox, Facebookov direktor zadužen za proizvode.

U Facebooku tvrde da će ovaj sustav ubrzati otvaranje članaka i do deset puta u odnosu na standardne članke, i to zahvaljujući činjenici da su tekstovi pohranjeni na Facebookovu serveru. Druga pogodnost je veća interaktivnost – korisnici će, na primjer, moći zumirati fotografije visoke rezolucije naginjanjem mobilnog uređaja.

Mediji mogu prodavati i "embedati" oglase u članke i zadržati sav prihod ili dopustiti Facebooku da prodaje oglase. Facebook će izdavačima također omogućiti praćenje podataka i prometa putem comScorea i drugih analitičkih alata.

>> Ove promjene na Facebooku bi vam se mogle svidjeti

>> Facebook i u Hrvatsku doveo videopozive unutar mobilnog Messengera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije